Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Седем общини в Средногорието започват екологична преработка на отпадъци

Проектът на Община Златица е на стойност 8,9 млн. лева и се финансира и по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Седем общини в Средногорието започват екологична преработка на отпадъци

Снимка: МОСВ

Нови съоръжения за преработка на отпадъци в седем общини в Средногорието вече започнаха работа след официалното им откриване.

Проектът е на Община Златица и е на стойност от близо 8,9 млн. лева, в който безвъзмездното финансиране е в размер на 6,6 млн. лева по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Още по темата

В рамките на проекта е въведена система за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци в общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч. Осигурена е също техника за събиране и транспортиране, както и съдове за разделно събиране.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и кметът на Златица инж. Стоян Генов откриха компостиращата инсталация и инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци на територията на седемте общини, съобщиха от екологичното министерство.

Компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци е с капацитет от близо 3 хил. тона годишно, а тази за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци - с капацитет до 6 хил. тона.

Съоръженията са изградени на площадка в рамките на Регионалната система за управление на отпадъците (РСУО) „Средногорие Еко“. Инсталациите ще приемат и преработват отпадъци от населени места с общо 21 хиляди жители.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
А. Пеканов: Целта е Планът за възстановяване да се предаде в Брюксел до края на юли