IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Бойко Борисов е най-силната президентска кандидатура на ГЕРБ

Лидерът на ПЕС е изненадан от категоричното заявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще има обща лява кандидатура за президент с АБВ

12:08 | 31.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Станишев: Бойко Борисов е най-силната президентска кандидатура на ГЕРБ

Бойко Борисов е най-силната кандидатура, която ГЕРБ може да извади за предстоящите президентски избори. Това коментира лидерът на ПЕС Сергей Станишев в ефира bTV, цитиран от Dnes.bg. Според бившия лидер на БСП обаче премиерът ще реши в последния момент дали да се хвърли в битката за „Дондуков” 2.

Вчера министър-председателят каза, че преди две седмици партия ГЕРБ е имала двама кандидати, но след критичните ситуации в Европа е разбрала, че въпреки добрите си качества, те няма да могат да се справят със стресова ситуация. „Вероятно ще кажа през септември, дотогава искам да се ориентирам“, коментира премиерът.

Станишев изрази категоричното си несъгласие с Борисов, че президетският вот е битка на лидери.

„Президентските избори са преди всичко политически, до голяма степен са партийни, но и със силен мажоритарен елемент. Те далеч не са задължително битка на политически лидери на партии“, обясни още Станишев.

По думите му по-скоро парламентарните избори са мястото за битка на лидерите, защото на практика от тях се определя как ще се управлява страната.

Лидерът на ПЕС заяви още, че до голяма степен е бил изненадан от категоричното заявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще има обща лява кандидатура за президент с АБВ.

„Очевидно е, че на тези президентски избори състезанието ще е между ГЕРБ и БСП – със или без АБВ“, категоричен беше лидерът на европейските социалисти.

Той посочи, че е добре да има общ ляв кандидат за президент, но допълни, че сред симпатизантите на БСП отношението към АБВ е противоречиво.

Станишев заяви още, че не съжалява за инициираната кампания #АзсъмБСП, която предизвика редица иронични коментари в социалните мрежи.

„Това е позитивна кампания със самочувствие на партия, която навърши 125 години. Не са много политическите сили в цяла Европа, които имат такава дълга история“, изтъкна бившият лидер на социалистите у нас.

Същевременно отново в ефира на bTV евродепутатът Николай Бареков категорично застана зад идеята премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент, защото по думите му „не се справя със задачите си до този момент“.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още