IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск счита цената на биткойна за твърде висока

Само за тази седмица цената на най-популярната криптовалута се повиши с почти 18%

12:06 | 20.02.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Биткойнът продължава да поскъпва силно.&nbsp;<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Биткойнът продължава да поскъпва силно. Снимка: Bloomberg L.P.

Милиардерът Илон Мъск заяви, че цената на биткойна и етериума „изглежда висока“ – в момент, в който криптовалутите достигнаха нови рекорди.

Той отговори на туит от Питър Шиф - скептик по темата за криптовалутите и защитник на златото, който твърди, че благородният метал е по-добър от биткойните и фиатните пари.

По-рано Мъск нарече биткойн „по-малко тъпа“ версия на парите.

„Парите са само данни, които ни позволяват да избегнем неудобството на бартера“, написа Мъск. В публикация след това той добави, че, „това значи, че BTC & ETH изглеждат скъпи, хаха“.

Цената на биткойна се повиши до рекордните 56 581,57 долара в събота в Сингапур. Към 1120 ч. българско време един биткойн струва 55 666 долара. Само за тази седмица цената се повиши с почти 18%.

Според Bitstamp етериумът достигна рекорд от 2041 долара, като постига рекорд за трети пореден ден. Тази година цената е нараснала с над 170%.

Вloomberg съобщи по-рано, че американската инвестиционна банка Morgan Stanley може да заложи на биткойн в своята инвестиционна група на стойност 150 млрд. долара, след новината в края на миналата седмица, че BNY Mellon планира да обслужва криптовалути за своите клиенти.

„Неотдавнашното съобщение на Tesla също ще насърчи други големи корпорации и институции да приемат криптовалутите като не просто достоен клас активи, но може би дори като основен. По-важното е, че съответното изграждане на институционални услуги в подкрепа на това, ще предизвика други свързани с цифровите активи етапи в тези институции и в по-голямата екосистема“, посочва Патрик Кампос, стратегически директор в Securrency.

По-рано този месец Bloomberg съобщи, че американският производител на електрически превозни средства Tesla e инвестирал общо 1,5 млрд. долара в биткойни като част от актуализирана инвестиционна политика от януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
mitik75
преди 3 години
Kaк да печелим от дигиталното злато - крипто валута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
scott
преди 3 години
аз виждам койна само като свирката, в която отива парата.Преградили са всички други начини за правене на пари от обикновения юзър. И му оставят този залог, защото могът да му вземат парите веднага, в секундата в която си поискат и без възможност за ответна реакция. нещо като полицейската тактика: затваряме бардаците на конкуренцията, ограничаваме тези на наште хора чрез проверки-контрол. И ОСТАВЯМЕ ЕДИН без никакъв регламент. Само с камери за постоянно ноблюдение. Така имаме пълна информация за любителите на по-така сексуални услуги в раьона. че и документирано с възможност за възмездие, при нужда. Ще е интересно колко пари от юзърите ще засмуче коиндупката преди да я отритнат. Некой да си спомня мушенгията "бинарни опции". Дет наскоро я разкриха по нешънал джиографик?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
А всякаквите му там лале-койни никога няма да станат масово разплащателно средство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
То и заоблените камъни на земята са ограничени като брой, но това не значи,че имат някаква стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 3 години
Скот не си мисли,че съм заложил всичко на крипто ! Просто учавства и в моето порфолио .... както злато, имоти, акции и бондове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Solar Power
преди 3 години
Това е едно от предимствата спрямо златото и луковиците. Има крайна стойност. Няма инфлация тук ! Не можеш да си напечаташ. Има само дефицит. Не е нужно да го държиш на борсата ! Може да стои спокойно и на пи-то у вас. Не се контролира от нито една държава. Това включва америка,русия,китай което е много хубаво. Вече доста неща са регулирани и позволени за търгуване в биткойни. Пейпал до 1 месец ще работи с клиенти в Америка , а до края на годината и с целия свят. Така скот .... може да се окаже, че който е хванал влака ще спечели :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
scott
преди 3 години
БИТКОЙН ФОРЕВЪР! ОБИЧАМ ТОЗИ АКТИВ! УРА ДРУГАРИ!Това ти е като атомната бомба. Гръмва и вече немаш нищо. Затва така ме кефи.Лалетата са лаишко изобретение. Луковици, мутации, цена.......НЕ! Влагаш си всичките пари, защото си повервал, че койнът ше расте в геометрична прогресия, щото ограничен. И в една прекрасна секунда..............с един клик........БОРСАТА Я ХАКВАТ И ГИ НЕМА, ГАСНЕ ТОКА И ИЗЧЕЗНАХА. В краен случай, избъзикват радиото и става 3 долъръ за коин. Сичкото кеч на баламатума, дай последния си цент за биткойн. даже, земи заем и си купи койни. Колкото повече, толкова повече. Човека на бутонна ви няблюдава и ви гледа сеира. ЗАБАВАТА ПРЕДСТОИ. Дори аз незнам секундата в която койна ше изчезне. но нема му се размине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още