IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram става все по-полезен за пътешествениците

Платформата пусна нова функция за запазване на публикации

11:27 | 15.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Най-новата функция на Instagram позволява на потребителите да „запазват“ снимки, които се появяват в списъка с нови публикации, така че да могат да ги разглеждат на по-късен етап. Това дава възможност на любителите на пътуванията по по-лесен начин да попълват своя постоянно разрастващ се списък с дестинации, които искат да посетят, пише Bloomberg.

За тези, които винаги са в крак със социалните мрежи, този ход означава нещо съвсем различно: директна конкуренция с Pinterest, след като Instagram се изправи очи в очи със Snapchat по-рано тази година с пускането на функцията Stories и с видео на живо като това във Facebook.

Как работи новият инструмент на Instagram – просто натиснете новата икона за отметка под снимката, за да запазите публикацията. След това можете да откриете всички запазени кадри като изберете иконата с отметките в личния ви профил.

"500 млн. души влизат в Instagram всеки месец, за да търсят нови неща и да се свързват със своите последователи“, коментира продуктовият мениджър на компанията Ашли Юки. „Сега улесняваме процеса по запазване на неща, към които искате да се върнете на по-късен етап“, допълва той.

Досега препращането към стари публикации в Instagram беше доста тромав процес. То беше възможно само чрез скрита функция, която позволява да прегледате снимките, които сте харесали в миналото.

Въпреки че новата функция е наистина голямо подобрение в услугата, тя все пак оставя отворена вратата за бъдещи иновации. За едно нещо например – засега не позволява сортирането на снимките по теми или пътешествия. Представител на Instagram заявява обаче, че тези удобства могат да се появят при бъдеща актуализация на услугата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още