Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Валентин Николов: АЕЦ Белене е далавера, но това трудно ще се докаже

"Очаквам в средата на август да знаем дали ще строим АЕЦ "Белене" или не", посочи депутатът от ГЕРБ

0
 
4
 
2
преди 9 години
Няма профилна снимка
Че като е само 4 млрд. защо БСП не я построи 4 години, че и повече. Спомням си царя направи първа копка още 2003-2004. До 2009 можеха да я завършат, но реално дори договори няма и до днес. Това за 4-те млрд. е някакво междуправителствено споразумение - не договор.
А магистрала Тракия? Тол такси даже искаха да слагат и 7-8 години 130 км не направиха. За Люлин да не говорим.
А Цанков камък? Проект с много добра цена го използваха да източат 2 пъти повече с измисления път дето дори не е достроен. Вместо да дадат едни обезщетения на хората за 20-30 млн. общо тръгнаха да строят път за 200-300 млн. Е да с обезщетенията парите нямаше да ги лапнат Догановите фирми, а обикновени хора.

АЕЦ Белене е замислен за източване на държавата. И въпреки, че има смисъл от един такъв АЕЦ то така си го забатачихме,че няма на къде. Избора на руснаците да го строят беше, защото щяло да се спестят 500 млн. А какво се оказва - че накрая са "спестени" 87!

Иначе проблема е непрозрачността на целия проект.
3
 
2
 
1
преди 9 години
Няма профилна снимка
Не знам дали Белене е далавера и за кой, но преди да дойдат ГЕРБ се говореше за цена 4 млрд, а откакто дойдоха те цената стана над 6. Накрая, ако я докарат до 5 (което е много съмнително) ще го обявят за невероятен успех, а то си е едни 25% отгоре на първоначалните 4 млрд. Естествено, сигурно има подробности, но след като няма прозрачност, а трябва да се разчита на думата я на тоя, я на оня, нещата погледнати отвън изглеждат точно така - ДАЛАВЕРА. И за тия преди ГЕРБ и за ГЕРБ.