IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MINI показа кабриолет в категорията на Mazda MX-5

В създаването на роудстъра участва и италианското ателие Touring Superleggera

10:27 | 27.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: MINI</em></p>

Снимка: MINI

Британската автомобилна марка MINI и италианската каросерийна компания Touring Superleggera обединиха сили за направата на нов роудстър, който бързо бе нарочен за конкурент на Mazda MX-5.

Двуместният автомобил, който носи името MINI Superleggera Vision, бе представен през уикенда на ежегодното изложение за дизайн Concorso d’Eleganza Villa d’Este. На територията на Grand Hotel Villa d'Este компания на роудстъра правеха още два автомобила на концерна BMW – концептуалният BMW Vision Future Luxury и Rolls-Royce Drophead Coupe Waterspeed, който ще бъде пуснат в малка серия.

MINI Superleggera Vision трябва да комбинира съвременния характер на британските автомобили с класически италиански дизайн. Според създателите на автомобила неговият дизайн трябва да подчертае „динамичната и драйвърска същност на машината“. Засега не се съобщават техническите данни на роудстъра, но се знае, че в задвижването му участва електромотор.

Не се знае също така дали MINI Superleggera Vision ще се появи в серийно производство. Ако това все пак се случи, то автомобилът ще получи не само 3- и 4-цилиндровите двигатели от гамата на MINI, но и силов агрегат, познат от новия електрически BMW i3.

Слухове, че MINI готви наследник на сегашните си купе и роудстър, вървят от доста време. През миналата година се появи информация, която гласеше, че на външен вид машината ще се различава значително от останалите представители на марката. А пазарната й премиера ще се състои през 2015 или 2016 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още