IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jumbo с 10% ръст на приходите от продажби за юли-август

Гръцката верига магазини за играчки предвижда 4-6% ръст на продажбите през настоящата фискална година след 8% в предходната

17:17 | 10.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Jumbo с 10% ръст на приходите от продажби за юли-август

Приходите от продажби на гръцката верига магазини за играчки Jumbo за периода от юли до август растат с повече от 10% на годишна база, предава Ройтерс.

Компанията, която разполага с 66 магазина, като 52 са в Гърция, 4 – в Кипър, 8 – в България, а 2 – в Румъния, не публикува конкретни цифри за периода. Месеците юли и август всъщност са първите два месеца на фискалната 2014/2015 г. за компанията.

За миналата фискална година, започваща на 1 юли 2013 г. и приключваща на 30 юни 2014 г., приходите от продажби се повишават с 8% на годишна база до 541,8 млн. евро. Пълни финансови резултати за миналата година гръцката компания ще представи на 25 септември.

Jumbo запазва прогнозата си за ръст на продажбите от 4 до 6 на сто през тази година. Веригата ще продължи експанзията си. Мениджмънтът на дружеството възнамерява да отвори 4-5 нови магазина и да продължи с поддръжката на старите. Jumbo разчита много на съживяването на гръцкия пазар.

Очакванията на ръководството са нетната печалба да бъде в интервала от 90 млн. до 95 млн. евро. Гръцката верига разчита и на България и на Кипър, които подкрепиха продажбите й за деветмесечието на фискалната година с двуцифрени ръстове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още