Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Менда Стоянова: Плащания в кеш под 5 000 лв. няма да ограничат стопанския оборот

Ограничението на разплащанията в брой ще създаде огромна бюрокрация за банките, обяви Петър Андронов

0
 
0
 
8
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не на последно място насилствено на населението и бизнеса се налага държане на средства в банките за разплащане като това си е принудителна капитализация на същите от народа .Рязко се покачва системния риск за страната ни ,при например световна петролна криза ,пазарни сривове на акции и облигации ,кризи в други страни като САЩ и Западна европа .
0
 
0
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Предложенията за безкасови плащания имат доста подводни камъни .При евентуална инфлация в еврозоната и обезценяване на лева рязко да скочат плащанията (също и заплати и пенсии)облагани с такси ,което си е нов данък по същество .Друг момент е зависимостта от банки и банкови институции на икономиката и държавата като цяло.Един срив с магнитут като КТБ фалита води до фалит на страната ни .Всяка година расте киберпрестъпността с десетки проценти.Няма такъв банков софтуер който да е имунизиран .Предполагам че кражбите от този вид рязко ще нараснат.
0
 
3
 
6
ivanrog до: ivanrog
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Искам да предоставят информация каква част от плащанията от 5 до 10 хил са в брой и каква по банка, това е най-нормалното и тая статистика я имат(всички касови апарати са свързани към НАП и банките бързо могат да изготвят справка за плащанията при тях).
0
 
6
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Всяко ограничение на плащанията "в брой" без значение дали е 5 или 10 хил е и ограничение за стопанския оборот! Просто е въпрос до каква степен ще е това ограничение и смъкването и до 5 хил е доста голямо.
0
 
2
 
4
khao до: lyusien
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
а вчера друга песен пееше :):)

0
 
8
 
3
преди 4 месеца
омръзна ми от тия, що не бяха толкова активни по казуса кътъбъ да ги слушаме всеки ден какви експерти и разбирачи са
3
 
5
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Сигурно на банкерите им е писнало разни аматьори да им обясняват какво ще е най-добре за бизнеса им. Както и на всички останали между другото.
2
 
8
 
1
преди 4 месеца
Я стига Разкарайте го този банкер Банките могат да спечелят от ограничаване на кешовите плащания и когато някои банкер не иска банката му да спечели то неговото поведение е необяснимо Ами ще си увеличат персонала Всяка година печелят стотици милиони а не искат да си подобрят обслужването Ще увеличат предлагането на кредитни и дебитни карти Защо позволяват бизнеса им да бъде отнет от бързите кредити Да не би да имат по малко информация от тези фирми и служителите на тези фирми да са по добри от техните?