IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Мерките на Вашингтон срещу Русия поставят под заплаха енергийната сигурност на Германия

12:20 | 31.07.17 г. 77
<p>
	Бригите Циприс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бригите Циприс. Снимка: Архив Ройтерс

Германия настоява за контрасанкции на Европейската комисия относно новите търговски ограничения, които налага САЩ срещу Русия, пише Ройтерс.

Агенцията цитира икономическия министър на страната Бригите Циприс, според която новият пакет със санкции на САЩ е в нарушение на международния закон и може да навреди на европейските компании.

„Разбира се, не искаме търговска война, но е важно ЕК сега да обсъди контрасанкции“, категорична е тя.

Германското правителство и представители на бизнеса в страната вече предупредиха, че санкциите на САЩ, които този път включват и енергийния сектор, ограничават възможностите на германските компании да работят по съвместни проекти с Русия, свързани с газопроводите – нови и вече съществуващи.

Така обаче се поставя под въпрос енергийната сигурност на Германия, коментират в страната.

Мерките, одобрени от законодателите в САЩ преди броени дни, ядосаха и Брюксел. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи, че общността е готова на „незабавна реакция“, ако са застрашени европейските интереси.

„Америка на първо място не означа, че интересите на ЕС ще бъдат сложени на последно място“, коментира Юнкер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

17
rate up comment 20 rate down comment 1
V.At.
преди 6 години
Аз наистина не знам какво следва за България, защото все от гледна точка на Тръмп, Меркел или Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 21 rate down comment 14
khao
преди 6 години
еххххееее, показахте сила ... сигурно е от бузлоджанските кюфтета :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 30 rate down comment 3
V.At.
преди 6 години
Като чета коментарите и се чудя! На надница при Тръмп ли сте или при Меркел. Например какво следва за България от тези санкции? А то малко шопското - Да си запалим къщата, че да изгори на Вуте плевникот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 19 rate down comment 11
khao
преди 6 години
само за малкия пу позна :) другите си ги объркал много ... излез от бункера, Ренци подаде оставка преди 7 месеца !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 29 rate down comment 11
studioaa
преди 6 години
Тереза Мей, Доналд Тръмп и Владимир Путин = Уинстън Чърчил, Франклин Рузвелт и Йосиф Сталин.Ангела Меркел, Емануел Макрон, и Матео Ренци = Адолф Хитлер, Маршал Петен и Бенито Мусолини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 22 rate down comment 20
khao
преди 6 години
хахахаха, цялата мурзилска група потрива доволно ръце под заглавието, а то просто немците се опитват да извлекът малко ползи за себе си от тия санкции ... ЕС и сащ на търговска война... вие чувате ли се ? от това и двете страни ще загубят много! ... моля разграничавайте пpъднята от взрива !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 35 rate down comment 10
studioaa
преди 6 години
Перфектен сценарии за мен!!! Миналата седмица предвидих търговска война между ес и САЩ. Няма нито един сектор от американския износ с изключение на IT за ес, които могат да се използват като оръжие в тази война. Сега Тръмп ще бъде принуден да удари дойче банката и VW, а това ще постави на колене Германия. Скоро се очертава да видим края на европейския съюз. Роналд Рейгън с икономически санкции разруши икономиката на ссср, Доналд Тръмп ще направи същото с ес. Като капак на всичко Путин иска Украйна и е противник на ес и ес е напълно изолиран от всякъде заобиколен с врагове. Тези санкции ще сложат край на глобализацията веднъж завинаги!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 31 rate down comment 3
крас
преди 6 години
Въпроса не е в златото , а в опита на ГЕРМАНСКОТО ЕВРО да детронира долара като световно разплащателно средство. Ще успее ли САЩ да защити лидерските позиции ДОЛАРА като СВЕТОВНАТА ВАЛУТА или ще го превърна РЕГИОНАЛНА ВАЛУТА , е въпрос който чака своя отговор.Отговора зависи от политиката на ФЕД, и от определените от него лихви които касаят не само САЩ , но и света. Ще успее ли Тръмп да наложи ДОЛАРА като световно АБСОЛЮТНО разплащателно средство, или ще се наложи да го детронира като такова е въпрос който ще бъде решен само и единствено във война!!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 24 rate down comment 2
Ivan.r
преди 6 години
Едрото срещу зеленото - титаничен сблъсък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 30 rate down comment 8
крас
преди 6 години
Днес когато кажем ЕВРОПА разбираме ГЕРМАНИЯ.Всичко което се върши в ЕС е в името и за просперитета на Германия, като останалите държави се явяват нейни ДОНОРИ на евтина РАБОТНА РЪКА и СУРОВИНИ.Излизането на Германия от зависимостта на СССР мина спокойно и безметежно. Не така стоят нещата със САЩ и зависимостите които Германия тя има. Може би късно но в САЩ осъзнаха, че ГЕРМАНИЯ се е превърнала не само в икономически , но и във ФИНАНСОВ ЦЕНТЪР управляващ една валута която е на път да измести ДОЛАРА като световно разплащателно средство. Налагането на ЕДРОТО като световно разплащателно средство излезе извън границата на ЕВРОПА и навлезе в ТРАДИЦИОННО ПОДВЛАСТНИ НА ДОЛАРА ПАЗАРИ какъвто например е КИТАЙСКИЯ. ЕВРОТО на ГЕРМАНИЯ атакува и пазарите на БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ в която слънцето не залязва.Атаката на ГЕРМАНИЯ срещу ПЕТРО ДОЛАРА с новите технологии на ЕЛЕКТРОАВТОМОБИЛИ цели неговото изваждане от един пазар в който присъствието на МУ е трайно установено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още