IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Позитива" АД продължава да сключва договори без лиценз

КФН предупреждава, че дружеството няма право да предоставя инвестиционни услуги

17:07 | 30.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционният посредник "Позитива" АД продължава сключването на договори с клиенти за търговия с финансови инструменти, въпреки че от 23 юни е без лиценз, предупреждава Комисията за финансов надзор (КФН).

В края на юни регулаторът назначи за квестори на дружеството Наталия Кумпикова и Николай Полинчев, а на Валентин Андонов и Александра Георгиева беше забранено да управляват и представляват „Позитива“ АД. След датата на отнемане на лиценза „Позитива“ АД няма право да предоставя инвестиционни услуги и няма право да сключва договори с клиенти, посочват от регулатора. 

В Комисията за финансов надзор обаче са налице данни, че след отнемане на лиценза на „Позитива“ продължава сключването на договори с клиенти за търговия с финансови инструменти от името на „Позитива“ АД. На потребителите на услуги се указва да преведат паричните суми във връзка с договорите по сметки на свързани дружества, като в договорите се вписват различни лица, които действат от името на дружеството.

КФН напомня, че квесторите са единствените лица, които имат право да извършват действия от името на дружеството.

Регулаторът приканва всички потенциални инвеститори да правят проверка преди сключване на договор с инвестиционен посредник дали същият е лицензиран от компетентен орган. Проверката може да бъде направена на интернет страницата на КФН. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
popo323
преди 6 години
Къде е уловката в цялата схема , каква е крайната цел на това дружество , което продължава да работи без лиценз? Защо никой не пише нищо за целта на схемата ! Никъде нито един реален коментар или анализ.Пирамида ли е това , ще наберат колкото могат пари и после беж , така ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още