IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция "Митници" проверява всички производители на алкохол

Инспекторите са открили 9 нерегистрирани крана във „Винпром“ Поморие

14:50 | 03.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В следващите 2 месеца ще бъдат проверени всички данъчно задлъжнели лица, които се занимават с производство на алкохол. Това стана ясно по време на извънреден брифинг днес в Агенция „Митници“.

Заместник-директорът на ведомството Юлиан Мирков обяви още, че вече са открити нарушения в два данъчни склада за производство на алкохол в Поморие и в с. Славянци.

„Към момента от началото на седмицата се проверяват 6 данъчно задлъжнели лица, които имат данъчни складове на територията на цялата страна. Става дума за „Винпром“, Поморие, „Винекс“, Славянци, „Винпром“, Търговище, „Винпром“, Долна Баня, Свиленград и в Ловеч. Правим рутинни планови проверки. Те са насочени както към производствения процес, така и към изискванията на нормативната уредба. В тези 6 проверявани обекта, към момента в 2 от тях има констатирани нарушения, които за нас са притеснителни“, каза Мирков. По думите му вече са наложени обезпечителни мерки, но само там, където е констатиран проблем. 

Той поясни, че в склада в Поморие са намерени 9 малки крана, от които е възможно да бъде изведен готов алкохолен продукт, без на тези точки да има измервателни устройства, които да предават данните към Агенция „Митници“.

„Това е в разрез с разпоредбите. Крановете са поставени без одобрението на митническите органи. В технологичните схеми, които са налични при нас, те не съществуват. В представените от самия склад схеми, също не присъстват тези кранове“, допълни още Мирков.

Във въпросния склад са намерени и пластмасови опаковки от 5 литра с готов продукт за употреба – ракия и мастика в около 30 опаковки. Заместник-директорът на ведомството уточни, че е нетипично алкохолът да се намира в такива опаковки и то в заключено помещение.

Складът в с. Славянци пък не изпраща данни към системата на Агенция „Митници“.

В останалите 4 проверени склада има „леки“ административни нарушения, които ще бъдат описани в актовете на собственика.

„Колегите тепърва ще анализират случаите. Ако е необходимо, може да се стигне и до отнемане на лицензи“, каза още Мирков. 

За проверката на винпром "Черноморско злато" в Поморие стана ясно вчера. В надзорния съвет на винпрома е банкерката Петя Славова, чиято собственост е "Инвестбанк", дъщеря ѝ Жени чрез компанията си "Грийн Нюз" и Ивайло Василев чрез своята фирма "Чалис", сочи справка в Търговския регистър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 5 години
Те проверяват , а тях КОЙ ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯВА за онези изчезнали 300 000 транзакции на "пробитата" им система.Всъшност в природата нищо не се губи само преминава от едни в други ръце. След като номера с митниците мина веднъж по времето на "ЦАРЯ"когато те бяха дадени на ингилизите от КРАУН ЕЙДЖЪНСТ, защо БРЮКСЕЛСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ да не го повторят сега с тяхната "ГЕНЕРАЛНА ДИРЕКЦИЯ Данъчно облагане и митнически съюз (DG TAXUD) "!!!ОТ САЙТА НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ СЕ ВИЖДА , ЧЕ НЕ САМО НАЛОЖЕНАТА НИ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА Е БРЮКСЕЛСКА , НО Е ТЕХЕН И СЪРВЪРА В КОЙТО постъпват и се ОБРАБОТВАТ ПОСТЪПВАЩИТЕ ОТ МИТНИЦИТЕ НИ ДАННИ. ТА НАЛИ ГРАНИЦИТЕ НИ СА ЕВРОПЕЙСКИ , а не български. Затова и митата и таксите ще постъпват в Брюксел , а не в София. Откакто се развихри този скандал с липсващите 300000 транзакции са минали повече от ОСЕМ МЕСЕЦА. НИЩО НОВО ОТ ТОГАВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още