Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Фил Кънингам: България разполага с голям потенциал за чуждестранни инвестиции

Липсата на обучени кадри е основният минус на страната, посочва експертът по сливанията и придобиванията във Varroc Lighting Systems в интервю за Investor.bg

1
 
2
 
9
khao до: Sakamano
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
явно умишлено се правиш на разсеян, когато ти е изгодно :) ... искам да ти кажа че даже и като си осъдил някой за нещо, ти си оставаш жертва на престъплението направено от него... или добрата стара поговорка, бой и бън не се връщат !
5
 
2
 
8
Sakamano до: khao
преди 2 месеца
Ако работодателят го е изнасилил - приемам забележката ти. Но ако просто става дума за пари...
0
 
9
 
7
khao до: Sakamano
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
еми жертва си е както и да го погледнеш ... ако утре някой те изнасили и го осъдиш, кво ? Това прави ли те НЕжертва на престъпление/нарушение което вече е извършил върху теб :)
5
 
7
 
6
Sakamano до: nkavrakov1982
преди 2 месеца
Осъдил си работодателя си и пак се смяташ за жертва? Не знам какво да кажа.
3
 
5
 
5
zelka007 до: nkavrakov1982
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ами не е точно така . не можеш да уволниш лесно работник . последния път когато уволнявах , преди около 10 години , със счетоводителката в НОИ при инспектора , частична ревизия , устни обяснения защо и доказване с документи :))) ... работниците са доста защитени за сметка на работодателя . вервай ми . говоря за София , сега не знам как е , оттогава не съм уволнявал .

5
 
15
 
4
nkavrakov1982 до: Sakamano
преди 2 месеца
Не е така, защото нали виждаш, какво се случва в България когато жизнеспособното население масово емигрира, и хората дори нямат стимул да създават и отглеждат поколение. Закона пази само компаниите и богатите олигарси, свързани с правителството. Я, ми посочи РЕАЛНО действащ трудов синдикат в България? Ако те изгони шефа ти в Германия, без да го е съгласуваш със синдиката, после ще му се стъжни картинката, а в България населението нарочно се държи в бедност, за да не си търси правата. Аз осъдих бившия си работодател за близо 10 000 лева, но имах достатъчно пари за добър адвокат. Но какво да кажем за масовия български работник, затънал в дългове, и не рядко лъган със заплащането. Особено в провинцията и производствата, ако ти се случи проблем със шефа и компанията, колко процента ще извадят над 800 лева хонорар за адвокат, за да ги защити? Българския робовладелец моце да те изгони за щяло и нещяло и да не ти плати извънредния труд, щото знае че има чадър от властта. Бъди човек, защото ти също си българин.
11
 
10
 
3
Sakamano до: nkavrakov1982
преди 2 месеца
Стига си преувеличавал с това робство. През социализма милицията обикаляше улиците и заведенията да лови хора които не работят. Днес такова нещо няма - да работиш е опция, а не повинност. Като не ти харесва - ставаш и си заминаваш.
7
 
15
 
2
преди 2 месеца
Бизнеса иска, не работници, а роби. Това е оснивния проблем на България. Когато трудовото робство започне да бъде преследвано РЕАЛНО от закона, тогава България ще тръгне по правилния път. Докато, обаче Бойко Борисов, се снима с робовладелци като Кирил Домусчиев, и се хили като тиква щастлив до небесата, демографския колапс ще погребва стабилно държавата ни.
5
 
19
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И какви точно обучени кадри му липсват на въпросния ма3ньо? В завода трябва да има 20-30 души администрация - ТРЗ (има!), инженери (има!), икономисти разни (има!), счетоводители (има!), ИТ специалисти (има!). А и ще си доведе ключовия мениджмънт отвън. Останалото е работници в производството - има бол. Или по предварителни разчети иска да плаща като на роби - е няма как да стане. С трици опитват да ловят маймуни.