Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Промените при касовите апарати ще засегнат сериозно онлайн търговците

Електронните търговци настояват при плащания с карти да не се изисква издаването на касова бележка, посочи адвокат Николай Кискинов

0
 
3
 
5
Shadow1 до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
Исках да уточня че куриерските фирми са тези от които се събират данните за облагане. Сайтове като OLX не са подходящи за такава цел понеже за разлика от ebay например те само свърват купувач и продавач но не осъществяват сделките. Там може някой да ти се обади по телефона или да ти напише да се срещнете лично все неща които не могат да се проследят дали водят до сделка, още по-малко на каква цена се е случила. И не на последно място служител на OLX ми го е потвръждавал.
2
 
4
 
4
Sakamano до: Shadow1
преди 2 години
Имам предвид, че тези сайтове, както и куриерските фирми изпращат данни към НАП, а данъчните имат софтуер с който следят дали продажбите се декларират. Ако си онлайн търговец с оборот минимум 10к годишно (а може вече и да е по-малко), то е повече от вероятно да бъдеш хванат и глобен в случай че се опитваш да укриваш доходи.
0
 
5
 
3
Shadow1 до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
Може ли накратко да дадеш определение кога някой е в "системата" на данъчните. Защото най-вероятно след като го направиш аз ще кажа че си мисля точно това което ти каза да не си мисли човека и ще обясня защо, но не мога да го направя сега защото понятието ти така написано може да се тълкува като облак в небето.
2
 
13
 
2
Sakamano до: пасъм
преди 2 години
Ако си мислиш, че ОЛХ и Базара не са в системата на данъчните си в сериозна грешка. Или си твърде дребен за да минаваш под радара.
4
 
3
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Няма страшно, всички онлайн магазини се пренасят в ОлХ и готово :)