Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Задава ли се нов цикъл на пазара на недвижими имоти?

Значителният ръст на новопостроените сгради ще увеличи предлагането, но София не бива да бъде поставяна под общ знаменател, твърди експерт

   1| 2    
0
 
14
 
12
nikolovnn до: al64ad
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм с написаното, точно това имах предвид с израза "(след като всичко изгърми)." Написано последно, като последна фаза (най-общо казано)
0
 
41
 
11
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Попитали Радио Ереван:
- Задава ли се нов цикъл на пазара на недвижими имоти?
Отговорът бил:
- Само ако брокерката вече не е забременяла!
0
 
29
 
10
al64ad до: nikolovnn
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
има лек пропуск в тезата ви -"нисколихвеният заем" е такъв само още една година. Няма банка която да е давала или да дава ипотечен кредит с постоянен "твърд" лихвен процент.
Та "огромната сума" в един момент ще стане още по-"огромна" и като добавим бъдещата "криза" при която в най-добрият случай заплатите ще бъдат замразени .....резултатът е ясен
НИЩО НОВО под слънцето.
2
 
26
 
9
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Много ми е любопитно да видя резултата от преброяването през 2021г но България намалява стремглаво. София все още се крепи, но до кога? В центъра е пълно с апартаменти, в които живеят по една баба или дядо, и някоя жена от провинцията, която ги гледа за 1000лв месечно.
3
 
34
 
8
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Поредните лъжи.Населението на София е нараснало с 76 хиляди души за 10 години.А броят на жилищата с 78 хиляди.Като за последната година нарастването на населението е с 2400 души.А само за 2017 и 2018г има издадени разрешения за общо 23 хиляди нови жилища.Та се оказва,че населението е нараснало с 80 хиляди души,а броят жилища с 100 хиляди ако се построят всички жилища,за които има разрешения.Само че в едно жилище не живее средно по един човек,а по 2,6.Така че броят нови жилища е ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ отколкото техните потенциални обитатели.

0
 
30
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Прочитам статията и си казвам - е, супер, явно всичко е наред, мед и масло...
Най-големия извод, който си направих аз, от това, което сте написали, е следния - в момента продажбите не вървят, ама никак не вървят и това е поредния Ви опит да манипулирате пазара.
Излиза госпожата и казва - ще има ръст на цените и сделките. После публикувате статистика на организация, която казва че всичко се забавя, и то в световен мащаб, включително и през това тримесечие. След това излизате със статия, в която ми казвате, че всичко, което се случва сега е нормално на фона на "историята" на пазара???
Моля обяснете ми как това е нормално, простичко, като за втори клас - МНОГО хората се набутват с нисколихвен заем (но ОГРОМНА сума) и стават "роби" за неопределено време и след това ги гледаме по нивините в 8 (след като всичко изгърми).
5
 
42
 
6
nkavrakov1982 до: Sakamano
преди 3 месеца
5,6 години ръст и 5,6 години спад. Това е пазара в България. Питай някой стар брокер с над 20 годишен опит да ти каже. Хайде сега сметни от 2013 та година, колко години имаш на ръст на сделки и пазар. 2019 та година е 6 тата на ръст, и от тук нататък следва спад и на сделки и на цени. Ръст до безкрай няма. И още едно нещо. Нивата на цените минаха тези от 2008 ма още миналата 2018 та.
20
 
11
 
5
Sakamano до: nkavrakov1982
преди 3 месеца
В статията се споменава за нов цикъл. Явно ще трябва да обясня по-подробно. Представи си историята на движението на цената в графичен вид. Тя описва някаква крива с върхове и дъна. Пазарният цикъл е времевият интервал между два последователни върха (или две дъна). А трендът е поредица от цикли. Когато всеки следващ връх е по-висок от предишния, имаме възходящ тренд. Обратно, той е низходящ ако всяко следващо дъно е по-ниско от предишното. Когато се прави анализ на пазара, винаги трябва да се следи за тренда (ако има такъв), защото само така можеш да разбереш в коя фаза от цикъла се намираме. Надявам се сега да разбереш какво имах предвид в предишния си пост.
4
 
38
 
4
nkavrakov1982 до: Sakamano
преди 3 месеца
В статията се има в предвид тренд НАДОЛУ, а не нагоре, ако изобщо си я прочел де.
36
 
12
 
3
Sakamano до: nkavrakov1982
преди 3 месеца
Под "цикъл на спад" предполагам имаш предвид низходящ тренд? Това е малко вероятно, предвид историята на цените на имотите. Всеки спад е последван от ръст, който след няколко години бие предишния максимум. Трендът определено е положителен.