Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Инфлационните очаквания за еврозоната оказват допълнителен натиск върху ЕЦБ

Според трейдъри ЕЦБ ще намали лихвата по депозитното улеснение с 10 базисни точки до -0,5% до юни 2020 г.

0
 
0
 
2
lozkhris до: clock@glasstex.org
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не, не отчитат това. Отчитат надеждата, че ФЕД ще започне да намалява лихвите, а ЕЦБ ще остане пасивна. Сиреч, ще има най-вероятно неофициална сделка между двете централни банки /като вероятно ще има натиск и над ЯЦБ / да не се прави нищо за обезценяване еврото/йената, за да може доларът да падне. Предполагам, че кликата зад Тръмп ще издейства от ФЕД намаляваме на лихвите в САЩ с около 0.5-0.75 пункта поне в краткосроен план / в момвента е 2.25% / . Това трябва да "изстреля" американската икономика нагоре и да осигури изборна победа на Рижавия. Естествено, ще има съпротива, най-вече вътре в Щатите от кликата около Демократите. Европа няма потенциал за борба и вероятно стагнацията в ЕЗ ще се задълбочи сериозно заради силно поскъпващото евро, но... срещу евреи и бюрокрация не се рита...
Така че Вайдман едва ли ще е причината / но може да е инструментът / , а и е доста слабо вероятно точно той да смени Драги - Меркел вече не е актуална, а толкова силен нейн заместник в Германия засега няма.
0
 
0
 
1
преди 1 месец
Ако Йенс Вайдман e следващия Управител на ЕЦБ надали ще има намаляване на лих. процент. И точно това като че ли в момента отчитат пазарите , респективно EUR.