Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Горанов: Намаляването на ДДС няма да промени цената за крайния потребител

най-грешният възможен инструмент за постигане на справедливост на уязвимите групи хора е чрез промяна на ДДС, твърди финансовият министър

   1| 2    
0
 
1
 
14
abdul до: Sakamano
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Какво според теб ще стане ако започне да ни расте дефицита, без да сме в еврозоната?
2
 
1
 
13
Sakamano до: abdul
преди 4 седмици
И как точно намаляването на ДДС за една-две групи стоки, или по-точно казано преразпределението на данъчната тежест ще накара "някой да спре да краде или да си ходи?" Нещо не успявам да схвана връзката между двете. А и ти да не мислиш, че само тук се "гепи с шепи?" У нас дори се крадне твърде кокошкарски: Къщи за гости, апартаменти на занижени цени - какво е това? Никаква дързост, никакъв размах. Добре че поне една банка обезкостиха, та се отсрамихме пред съседите.
0
 
5
 
12
abdul до: Sakamano
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Значи също някой да спре да краде или да си ходи принудително, защото няма да го пуснат в еврозоната от където да гепи с шепи (и неговите крадливи бра'чеди.. ония дето ги бие на почивки и са му съседи някъде в района на Банкя).

България е много богата държава, със също толкова много крадливи политици.
Иначе да.. в нормални условия или дефицит или данъци. Нашия случай обаче не е такъв.
0
 
1
 
11
khao до: Sakamano
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
незнам дали се усещаш но от всички пишещи под тая статия ти си първия дето предлага да няма данъци ... после кой е популиста в групата ? :):)
3
 
3
 
10
преди 4 седмици
То дай никакви данъци да не плащаме, ама бюджетът да не е мандра? Намаляването на приходите от ДДС значи или дефицит, или по-високи преки данъци. Популизъм хазна не пълни.

0
 
6
 
9
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Значи дебелото момче пуска една фъсня, а неговото приятелче маже отгоре.
Ок, ако хляба е 1.20 с ДДС, а утре ДДСто върху 'ляба стане 5%, а 'ляба остане 1.20, къде са другите 15 стинки се пита в задачата.

Или да не питам - ще отидат за дарение/рекет на Партията.., че вече е официално.
Мога да се обзаложа, че промените за партийните субсидии на левче ще ги приемем .. с ДДС.
1
 
10
 
8
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
колкото по ниско ДДС, толкова по малко ще има да крадете :):):) аз съм ЗА да го намалите за всичко. Различни ставки - не, по добре да не им даваме врати за измекярщини и точене на ДДС.
6
 
1
 
7
преди 4 седмици
Това е по добра идея от намаляване на Д Д С за храните Едва ли ще стане но е по добра идея особенно за електричеството парното водата
4
 
10
 
6
преди 4 седмици
Големи данъчни реформатори станаха всички.

Допреди месец ДПС и дума не даваше да се каже на тая тема. Държеше да има еднаква ставка въпреки преструвките на червените, че го искат.
В един момент липсващият от месеци мамин-златен се появява с бомбата си ДДС на хляба да е 5%?
Циркът не е случаен и цели да прикрие 'случки' на по-високи нива.

Лично аз съм привърженик на единна ставка, като първа крачка трябва да е вдигането на ДДС на туризма и хазарта също на 20%. Не виждам причина да са по-приливигеровани от останалите.
2
 
7
 
5
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Трябва да се намали ДДС за сметките за ток, вода, парно, природна газ, горива(бензин, дизел, пропан бутан) на не повече от 10%. И е наложително да се увеличи прага за регистрация по ДДС от сегашните 50 000 лв. (повече от 20 години е така) на поне 200 000 лв.