IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красен Кралев: За трите мандата на Борисов в спорта са вложени над 350 млн. лв.

Голямата ни мечта е да спечелим домакинство за световно или европейско първенство по футбол, каза министърът на спорта

18:20 | 31.08.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За трите мандата на премиера Бойко Борисов в спортна инфраструктура са вложени над 350 милиона лева. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев във Варна пред над 250 младежи от цялата страна като лектор на Летния университет на Младежкия ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта (ММС).

По думите на Кралев българският спорт е бил в криза, поради липсата на добра спортна инфраструктура. "Бойко Борисов пое ангажимент да навакса пропуснатото от предишните правителства в последните 25 години и го направи", допълнил той.

Спортният министър разясни пред младите хора как големите спортни събития развиват икономиката, туризма и имиджа на България. Той даде за пример домакинството на Варна на европейско първенство по художествена гимнастика през 2021 г. 

Kрасен Кралев коментира още, че организацията на трите световни първенства в България миналата година е била на световно ниво. По думите му най-високото признание за това е дошло от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който при посещението си окуражил София да се кандидатира за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г. 

"Голямата ни мечта е да спечелим домакинство за световно или европейско първенство по футбол, заедно с Гърция, Сърбия и Румъния. И тя е постижима", смята министърът. 

"През месец септември предстоят два важни избора. Освен, че имаме големи шансове Кристалина Георгиева да стане ръководител на МВФ, очакваме и изборите за членове на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA), в които участва Красен Кралев. Той направи много и в страната - зали, стадиони, спортни бази. Показвайте каква беше спортната инфраструктура преди и каква е сега", обърна се Бойко Борисов към младежите от ГЕРБ.

Междувременно Кралев представи проекта на ММС "Mладите хора - бъдещето на България - заедно срещу агресията", насочен към младежи между 15 и 29 години. От 2017 г. до днес програмата е стигнала до близо 1 млн. млади хора. Финансирани са над 180 проекти на младежки организации и спортни клубове. Всяка година бюджетът на цялата програма е 2 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 4 години
Вложени!!! Ок. А колко от тази сума е просто усвоена от правилните както е модерно да се нарича кражбата днес?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Minka
преди 4 години
Говори се за около 30%. На места дори за повече. За какво им е да влага в образование и медицинско обслужване? Там не мое да се краде, а тях само това ги интересува:- магистрали;- саниране;- спортни комплекси;- други.Всичките с големи възможности за усвояване на средства. Гарантирано от Калинките на Баце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
scott
преди 4 години
И като какви да я спичелите?Нима имате отбори за уважение с трофеи? Нима има самофинансиращо се първенство?Било мечта на боеко и си викате - требва да му я осъществим.Е, имам за Вас една новина. УЕФА не пасе трева, не ви уважава и няма да ви повери такъв форум. Нема причина освен подкупите. Ама пък разкриха катар наскоро. Пробвайте по тоз начин и нищо чудно да изпищите в грозен скандал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 4 години
Колко са откраднати?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още