IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията майка на British Airways ще следва целта за нулеви емисии до 2050 г.

Това е първата голяма авио група, която поема подобен ангажимент

21:00 | 10.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

IAG, компанията майка на British Airways, съобщи, че ще постигне нулеви въглеродни емисии до 2050 година. Така IAG става първата голяма самолетна група, която поема такъв ангажимент, предаде Ройтерс.

Авиационният сектор е под все по-голям натиск от еко активисти като движението "Бунт срещу унищожението". 

IAG заяви, че ще постигне целта като намали парниковите газове от вътрешните полети на Бритиш еъруейз чрез инвестиции в "зелени" проекти от 2020 година, инвестиции в устойчиво самолетно гориво и замяна на по-старите самолети с по-икономични през следващите пет години.

Инвестираме в нови самолети и иновативни технологии, за да намалим въглеродния си отпечатък в сектор, в който в момента няма алтернатива на самолетното гориво, посочи в съобщение главният изпълнителен директор на IAG Уили Уолш.

IAG отбелязва, че предвидените стъпки ще помогнат авиокомпанията да даде своя принос британската икономика да постигане нулеви въглеродни емисии до 2050 година и ще помогне за осъществяването на целта на ООН за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса.

Според протестиращите евтините полети на кратки разстояния ще направят невъзможно Великобритания да постигне климатичните си цели и ще имат много тежки последици за света.

Уолш отбеляза, че авиационният сектор има дял само от 2 процента в световните въглеродни емисии, а мерките на самолетната група са част от едно по-широко решение за намаляване на вредите за околната среда, нанасяни от авиацията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още