Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Шведски съд отхвърли жалбата на “Газпром” в спора с “Нафтогаз”

Руската газова компания трябва да заплати 2,56 милиарда долара компенсация за това, че не е транзитирала газ през територията на Украйна

1
 
5
 
10
data до: vzhekoff
преди 1 година
Ти вероятно си запознат с исковете и с арбитражното право за да можеш с лека ръка да коментираш решение на арбитражен съд . Само да си отбележиш че съдът са взети в предвид вземанията на газпром / техният интерес е бил отчетен/ и задълженията им към хохлите е намалено .
6
 
6
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Цацо(хамсийо), ами по същия начин *** Версаче говореха за нищая Болгария. След като нисичкия клептоман им направи средната заплата 495 евро, вече сме висшая Болгария.
8
 
4
 
8
tisia до: Стоян Петров
преди 1 година
..единствената скумрия си ти, ако си мислиш че урките ще са добре в бъдеще. Аре със здраве!
7
 
4
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
Че Газпром са осъдени е ясно, и колкото и да протакат - ще платят с лихвите. Сега се опитват да си запазят реномето, като предлагат да плащат с газ и с отстъпки. Но това не е цялата история. Ясно е, че решението на съда също е едностранчиво и жертва на политическата конюнктура. Това повдига въпроса, дали сериозните играчи ще ползват в бъдеще този арбитраж или той ще се занимава вече само с бракоразводни дела. Третият въпрос е колко глави ще хвръкнат сега в Петербург от най-високата сграда в Европа. Четвъртият въпрос е, как ще се развият нещата с транзита. Ще имат ли топки руснаците да удържат на заканите и да не сключват договор ако хохлите не оттеглят (а те няма да го направят) исковете. 3 млрд са многопари, гледано от София, но не чак толкова много за 10г. транзит наобщо около 1 трлн. кубика газ. Руснаците за пореден път видяха, че не могат да разчитат на честно правосъдие, като се има предвид и делото за 3-те млрд украински дълг, коетосе влачи 4-та година, действията на МВФ и кредиторите, които са в разрез на всички правила. За съжаление на руснаците, те не са вече толкова влиятелен играч. За утеха - ако беше ги управлявал Немцов (протежето на пияницата Елцин), щяха да са още по-незначителни.
1
 
9
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Точно така, както в нашия договор(макар че фактически нямаше такъв) с Росатом бе посочен Парижкия арбитраж и руснаците ни осъдиха да платим реакторите. Само че ние сме сиромаси хора, не искахме да платим 200-300 милиона долара наказателни лихви при обжалване и си изплатихме дължимото.
5
 
9
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това решение е ясно, Газпром само протакаха. Интересно е какъв ще е изхода от останалите искове на Нафтогаз към Газпром. Сумата не е за пренебрегване - 22 000 000 000 долара. Интересува ме и мнението на Императора на тема " Ще успеят ли украинците да разпорят Газпром к'ат скумрия?".
3
 
12
 
4
data до: Императорът
преди 1 година
Ти маи изобщо не четеш - става дума за арбитражно дело . Стокхомския арбитражен съд е посочен вероятно в договора между страните
4
 
12
 
3
bgMan до: Императорът
преди 1 година
Импе - като си спомня каква беше ценовата политика на Газпром към България преди да ги подгони ЕК.... хак да им е на Газпром. Пожелавам им още много загубени дела и глоби в голям размер. Каквото повикало такова се обадило.
11
 
11
 
2
Бидонойл до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Съдът ли ти е виновен, че Газпром са нагли мошеници? Дано ги спукат от глоби.
11
 
10
 
1
преди 1 година
"Апелативният съд на шведския окръг Свеа отхвърли жалбата на руската газова компания Газпром..."По-натам да чета ли? Съветвам "Газпром" да заведе контрадело в Белоградчишкия районен съд срещу крадливите украинци, само че за 30 МБ. А мизерниците укри да се молят да не се наложи Газпром наистина да им ги плаща тия пари, защото после през носа ще им излезе.