IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: С Щаба продължаваме работата на пълни обороти

Борисов подчерта, че няма напрежение между него и ръководителя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски

10:00 | 03.05.20 г. 24
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Щабът никога не е разформирован, а работи на пълни обороти, заяви по време на брифинга на Националния оперативен щаб премиерът на България Бойко Борисов.

„Екипът на Щаба е избран в зависимост от ситуацията, за да имаме най-бързите действия. Той е голям и част от него се явяваше всяка сутрин в лицето на председателя му и информираше”, посочи Борисов. 

Министър-председателят обясни, че всяка сутрин в 7 часа Щабът се среща с него и заедно коментират теми по стотици пъти до постигане на пълен консенсус. „Едва тогава те идват и обявяват това, което сме коментирали”, разясни премиерът. 

„От две седмици от Щаба ме умоляват да спрете да се гаврите с него. Има хора, които идват да се гаврят. Умоляваха ме да прекратим това и да работим по друг начин”, обясни Борисов.

Според премиера спекулациите за напрежение между него и проф. Мутафчийски са начин да се подрони работата и доверието в правителството и Щаба. На въпрос дали е имало някакво напрежение между него и Мутафчийски, министър-председателят отговори: „Какво напрежение? От над 20 години ми е приятел. Ние сме го издигнали, за да стигне до този пост. По десет пъти на ден разговаряме”.

Той смята още, че трябва да се намерят виновните за спекулациите, защото това е начин да се подрони работата и на двете страни. „Спорът беше между Ангел Кунчев и него, не между мен и него. Кунчев иска да разхлабим още, да махнем РЗИ-тата от границата и КПП-тата. Вчера или онзи ден един час се караха - те двамата. Аз им казах добре, ще събера правителството”, каза още Борисов.

„Ние планирахме всеки ден как да пуснем парковете и планината. Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове, а ние ставаме рано сутрин, без заплата го правим това, без почивен ден. Един от най-добрите ми приятели написа „Убиха генерала, защо не му благодарихте+. Какво да благодаря, щабът работи на пълни обороти”, подчерта Борисов.

Борисов посочи, че страната ни използва цялата палитра от специалисти. „Експертен съвет, събрал съм най-добрите. Ако имаме успехи, ще бъдем всички щастливи, ако имаме загуба, ще е само моя”, заключи министър-председателят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 2 rate down comment 5
penman
преди 3 години
Пак не си адекватен психически и търсиш успокоение тук с безкрайни писаници с различен шрифт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 3 години
Може ли да конкретизираш с цифри и статистика,кое е глупавото в коментарите ?Конкретно за ситуацията,умрели,живи,процент безработни,икономика,щети,и да сложим всичко на кантара.Нека само не се убеждаваме кое е по важно,живота на тези дето и без това ще умрат и умират всяка година,но за тях не се говори/все пак не сме безсмъртни/,или тези дето ще си идат от глад,психични сривове,заради безработицата и огромната криза,която подчертавам се задава.Тоест тя още не се е разгърнала.Избора на това,кой да умре от вируса,или от това че остава на улицата и агонизира,без доходи,мисля че е личен,а не следствие от заповеди на което и да е правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 3 години
Понеже нямам потенциал да мисля,затова преди една година написах *** кризата ше удари в първото тримесечие на 2020 година.Дори фиксирах месеца.Който чете какво пиша,знае.Миналата година,писах непрекъснато хорара да спрат да взимат кредити и да задлъжняват.Много от тях ,които ме послушаха сега са ми благодарни.Това е щото съм без потенциал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 3 години
Оценките,тепърва ще се дават от българския народ.В условия на извънредно положение,правителството не е длъжно да дава отчет,как се харчат нашите пари.Учебниците по вирусилогия,които цитира доц.Мангъров,мерките които се взимат в Швеция,са фундамент,константа,от както има епидемии,и това са неписани правила,които се взимат при епидемии и пандемии,обратното,в което се опитват да ви убеждават е пагубно за всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
Борисов , България оцелява въпреки вас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 4
nkavrakov1982
преди 3 години
В едно успяха за пореден път.Да разделят нацията.Пролетарията не мисли.Така че като ти виждам позицията си от лагера на тия с маските,дето и сега още ги носят.Нищо.Да си жив и здрав.И как беше,маските са за да мълчите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
"... да иляди да гледа внуците ... :)))"Или троловете си ?! : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 5
крас
преди 3 години
УНИКАЛНО ВПЕЧАТЛЯВАЩО ШОУ НА ПОЧЕРНЕЛИЯТ ОТ УВ ЗАГАР БОРИСОВ И СТОЯЩИЯТ И УСМИХВАЩ СЕ ДО НЕГО КАТО *** БЕЗ КАЩУРКАТА СИ ГЕНЕРАЛ.С ТОВА ШОУ БОРИСОВ НАПРАВИ НА ПУХ И ПРАХ ПРЕДАВАНИЯ НА РАБОТЕЩИ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ В ЕФИРА ВЕЛИКИ ШОУМЕНИ, КОИТО МОГАТ САМО ДА СЕ УЧАТ ОТ НЕГО!!БОРИСОВ Е ГОТОВ ЗА БАЛШОЙ ТЕАТЪР !!!ПРЕД НЕГО ДРЕБНИЯТ И СКРИЛ СЕ В НОВИ ОГАРКЬОВО ПУТИН ИЗГЛЕЖДА КАТО МЪНИК. ШОУТО СИ Е ШОУ , НО РЕАЛНОСТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА САМО СЪС ЗРЕЛИЩА , ЗАЩОТО ХЛЯБА Е ДРУГИЯТ ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЕГИТИРА НОРМАЛНО ПЛЕБСА. Как ще бъде осигурен хляба и нормално ли е ЛЕЧЕНИЕТО ДА Е ПО ТЕЖКО ОТ САМАТА БОЛЕСТ ?!!Отговора на този въпрос бе даден от чичко ТРЪМП, който категорично е против това да продължава тази медийна истерия съсипваща американската икономика. Контрапункт на Тръмп е поведението на джуджето БОТОКС от Кремъл което се е скрило в някаква дупка и е поставило в ДОМАШЕН АРЕСТ цяла РУСИЯ!!У нас се копира не АМЕРИКАНСКИЯ метод за борба с вируса , а РУСКИЯТ при който заради опазването на властта Путин вече е подготвил и спецчасти с машини за борба не с корона вируса , а с демонстранти!!БОРБАТА С ВИРУСА МИНАВА ПРЕЗ БОРБАТА С ГЛАДА. Точният отговор на това как трябва да се постъпи е даден в стиховете на П К Яворов:Да беше мор, да беше чума,че в гроба гърло не гладува,ни жадува!СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ, КОЛКО Е БИЛ ПРАВ ЯВОРОВ И КАКВО НИ Е СТРУВАЛО РЕШЕНИЯТА НА НЯКАКЪВ ЩАБ НАЧЕЛО НА КОЙТО СТОЯТ НЕ ВИРУСОЛОЗИ , А ХИРУРЗИ!!Всъшност цялата ни държава е пълна с подобни партийни назначания. В случаят с генерала , той бил приятел на Борисов от 20 години!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
IQ96
преди 3 години
до 1,2 Някои работят на струг, други в полето, трети с акъла (колкото го имат), а други като тебе тракат на клавиатурата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
penman
преди 3 години
Каврък, не се опитвай да разсъждаваш и правиш оценки, защото нямаш потенциал за това. По-добре се стегни и вземи да поработиш, защото с висене в нета пари няма да изкараш и ще си бъдеш беден пролетариат, за когото все другите са му виновни, а не собствения мързел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още