Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Ще се строи ли АЕЦ "Белене"?

Енергийният министър Теменужка Петкова посочи, че България се нуждае от нови ядрени мощности, но загатна, че може да не бъде довършен проектът за нова ядрена централа

1
 
1
 
5
преди 10 месеца
Само да напомня, че по предварителен договор, тази година трябваше да бъде построен и втория блок на АЕЦ Белене... а Росатом да поеме и финансирането при фиксирана цена 10 евроцента на киловат и гарантирано изкупуване. Кой провали проекта при тия свръхизгодни за нас условия и то по заповед отвън? Не беше ли един мерзавец с тимберица като компир?
1
 
3
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
И кои са тези мощности които гарантирано няма да са на загуба 30 години. Да ги чуем, лесно се говорят общи приказки но в момента в който кажеш нещо конкретно и идва вълната от критики без значение какво е то. Държавата не може да бъде ефикасен стопанин, каквото и да направи тя винаги ще е далеч от най-ефикасното решение.
2
 
2
 
3
khao до: фиг.1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
така ли? верно ли?... иди го кажи на вожда си Толуп първи. той краде от проекта и от нас, а имбецилите го защитават...
3
 
4
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ако на пазарен принцип сметката не излиза (цитирам лидера на синдикатите), значи НЯМАМЕ нужда от АЕЦ Белене. В случай, че са ни необходими нови мощности, по-добре да строим такива, които няма да работят на загуба 30+ години.
0
 
3
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Е никой ли не я пита какви са проблемите с Белене?