Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Как заразяването на Тръмп предизвика вълна от фалшиви новини?

Добрата новина е, че бърза проверка в мрежата лесно може да опровергае подвеждащите информации

0
 
0
 
3
преди 2 седмици
Когато говорим за фейк новините например DW България изстрелват месечно 10-ки статии за злата Русия, докато в DW Русия почти няма такива статии. Т.е. говорим за целенасочено и тенденциозно внушение към българския читател, което явно съвсем не е случайно и преследва конкретни пропагандни цели. Глобалното "затопляне" за медиите заля с толкова много фейк и пропагандните материали, че островите на обективност, където може да се прочете що годе обективна информация почти не останаха. Трудно е да намериш медия, показваща и двете страни на конфликт или обясняваща проблемът от всички страни.
0
 
0
 
2
преди 2 седмици
то тва и беше целта ве другарки и другари, да се покаже че тва е фабрикация на глобалягите .... По-принцип патентите са за лек на ората, а тези дет го съчинили тоз вирус го патентовали, кой патентова болести ве ало и после ви измислят "лек" за тва че било "мноо опасно" ?!?

https://www.timanalytics.eu/TimTechPublic/main.jsp?analyzer=esociogram100&dataset=98857
0
 
4
 
1
преди 2 седмици
"Една от особено разпространените дезинформации, за които тя съобщава, е туит, в който се твърди, че коронавирусът сега е много по-слаб, отколкото преди месеци."


Тогава обяснете това:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/france/

Обърнете внимание какъв страховит ръст на заболелите спрямо март-април и колко по-ниска смъртност. Така е в повечето държави. Вирулентството (т.е. смъртността) на всеки вирус намалява, и то бърже - защото той няма сметка да убива гостоприемникът, това е азбучна истина, която знае всеки вирусолог.