IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко дълго ще останат на власт най-влиятелните световни лидери?

С най-големи шансове са саудитският принц Мохамед бин Салман и севернокорейският лидер Ким Чен Ун, които могат да останат на власт и след 2044 г.

17:57 | 25.03.18 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кой от тях ще остане най-дълго на власт? <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Кой от тях ще остане най-дълго на власт? Снимка: Архив Ройтерс

Световната йерархия обикновено се определя от икономическата и военната мощ. Това поставя САЩ на първо място, а Китай бързо набира скорост на второ.

Но, когато става въпрос за справяне с дългосрочни световни предизвикателства като климатичните промени, бедността или опазването на мира, от съществено значение е и това да се определи кои лидери ще се задържат на власт по-дълго. 

Демократи, диктатори или нещо по средата – всички те стоят на върха на постоянно променяща се пирамида от противници.

И единствено тези, чиито вътрешнополитически фронт е под контрол, са в позиция да дават обещания за периода след 2020 г. 

По тази причина френският президент Еманюел Макрон може да си позволи да прави седемгодишна програма за реформиране на Европейския съюз, докато Тереза Мей не може да си помисли да гледа отвъд датата за излизането на Великобритания от блока следващата година.

Bloomberg анализира някои от най-влиятелните световни лидери на базата на политическите им възможности, за да провери кои от тях могат да издържат на преврати, изборни загуби или отслабваща власт и всичко друго, което може да сложи край на кариерата им.

Вижте прогнозите на Bloomberg в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 4
fri
преди 6 години
Не чета статията - отговарям само на на въпроса в заглавието (който е малко сбъркан)- Най-влиятелните за мен са тези, на които хората най-много симпатизират.За мен това са Пучдемон и Тръмп.Те ще останат много дълго в историята с положителен принос към човечеството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
ABBA
преди 6 години
На хахо и другите никога няма да им направи впечатление. Биха се впечатлили само от светлината на бомбите, или ако им се случи нещо на децата им.Тогава потреса ще е до полуда. За тях и такива като тях:Предстояща война? Защо не?! (Проф. Людмил Георгиев)https://bultimes.com/%d0%9f%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d1%89%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%97%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%bd%d0%b5/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 4
comet
преди 6 години
Прави ли ви впечатление подхранваната от медиите кампания в САЩ срещу притежаването на оръжия, които оръжия биха били основна пречка за установяване на откровен фашистки режим? И колко удобно ще е това да се случи след финансова криза със зануляване на долара (за което Доналд Тръмп би бил идеалната изкупителна жертва). И как ЕС го подготвят да бъде запален (загнил и изсушен отвътре с емигрантски въгленчета отвън) и хвърлен срещу естественният му гео-съюзник Русия. И как ЕС уж е за споразумение с Турция, но вместо да си плаща ЕС всячески саботира, та Турция да бъде принудена да запрати бежанците към Балканите. И как Тиквонций и сие играха системно срещу Русия, та днес политиците на Гърция, Турция, Сърбия и Македония са по-близки до Русия от нашите?! Тръм, Меркел, Тиквонций и сие ще са до доразпалването на кризата (тъй или иначе те са само поставени лица и ще бъдат сменени с други поставени лица). Докато Кси, Путин, Ердоган, Иранецът, ... ще са и по време на кризата и после в зависи според изхода от кризата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
red6
преди 6 години
Вова, Си, Ким и Реджеп Иведик - тия са до живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
ABBA
преди 6 години
Аве, така, както е тръгнало, че иляди :)http://istinata.net/%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82/За невярващите, преди месеци, на американски кораби GPS-a им показваше, че плават на..... сушата (до Крим)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още