Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акциите на "Биодит" бяха презаписани над 2,6 пъти

Първичното публично предлагане на "Биодит" е грандиозен успех, коментираха от БФБ

Акциите на "Биодит" бяха презаписани над 2,6 пъти

Снимка: "Биодит" АД

Акциите на технологичната компания "Биодит" бяха презаписани над 2,6 пъти по време на аукциона днес, съобщи Българската фондова борса.

Това означава, че е имало търсене за 2,6 млн. лв. при 1 млн. лв. ограничен обем на цялото предлагане. Сключените сделки са 167 броя.

Това е първото IPO на пазара за растеж на малки и средни компании BEAM на Българска фондова борса.

„Първичното публично предлагане на "Биодит" е грандиозен успех. По този категоричен начин пазарът даде голям кредит на доверие на "Биодит" и на пазар BEAM.”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

Припомняме, че БФБ допусна до търговия временна емисия акции, издадена от "Биодит" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 1 млн. обикновени безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1 лв.

След успешното IPO сега следва регистрация в Търговския регистър, Централен депозитар и Българска фондова борса и след месец-два купувачите ще могат да ги търгуват, този път с постоянния код BDT.

В интервю пред Investor.bg дни преди предлагането изпълнителният директор на компанията Юлиан Софрониев изрази увереност, че компанията ще набере капитала, който й е необходим. Средствата, ще бъдат насочени основно в посока „Маркетинг и продажби“. Предстои да бъде увеличен екипа чрез привличане на търговци за различните бизнес линии.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
На 4 март започва търговията с акциите на „Биодит“ АД