IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Билборд" АД изтегли кредит за 2,8 млн. лв. от Българска банка за развитие

Като обезпечение са заложени и имоти на основните собственици Васил, Венета, Калин и Стефан Генчеви

11:50 | 21.01.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: billboard.bg</em></p>

Снимка: billboard.bg

„Билборд“ АД е сключило договор за инвестиционен банков кредит с „Българска банка за развитие” АД за сумата до 2 800 000 лв., съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg. Компанията предлага широкоформатен дигитален и офсетов печат.

Кредитът се отпуска за срок от 120 месеца при лихвен процент процент 3М EURIBOR + надбавка в размер на 3 %, но не по-малко от 4,5% годишно. Инвестиционният кредит се предоставя за придобиване на специализирана печатарска техника, както и на производствени и офиси имоти, собственост на “Дигитал Принт” ЕООД, намиращи се в гр. Варна, въз основа на оценки, извършени от независим оценител, както и с цел рефинансиране на задължението на „Билборд“ АД към „Юробанк България“, произтичащо от Договор за кредит от 26.07.2017 г.

Солидарен длъжник по договора за кредит е „Дедракс“ АД. Обезпеченията за предоставяне на кредита включват учредяване на ипотека върху имоти, собственост на Васил Генчев, Венета Генчева, Калин Генчев и Стефан Генчев; учредяване на особен залог върху активи - предмет на придобиване с предоставеното финансиране и собствени средства, както и върху машина, собственост на „Билборд“ АД.

Във връзка с инвестиционния кредит „Билборд“ АД е сключило и договор за кредитна линия с „Българска банка за развитие” АД за сумата общо до 960 000 лв. със срок 24 месеца, при лихвен процент 3М EURIBOR + надбавка в размер на 3 %, но не по-малко от 4,5% годишно с цел оборотни средства за заплащане на местни данъци, нотариални такси и ДДС по покупка на активите - предмет на инвестиционния кредит, като обезпеченията по инвестиционния кредит ще обезпечават и кредитната линия.

Сделките не попадат в обхвата на разпоредбата на чл. 114, ал. 1 от ЗППЦК и в тях не участват заинтересовани лица по смисъла на чл. 114, ал.7 от ЗППЦК, съобщават от дружеството. Поради това не трябва да бъдат одобрявани от общото събрание на акционерите.

„Билборд“ АД отчита нетна консолидирана печалба от 496 хил. лв. за деветмесечието на 2018 г., при 300 хил. лв. за същия период на 2017 г. Консолидираните продажби се увеличават с 5,09% на годишна база до 26,6 млн. лв. за януари-септември 2018 г.

Консолидираните задължения към банки и небанкови институции на „Билборд“ АД към 30 септември 2018 г. са за 14,6 млн. лв., спад спрямо 15,8 млн. лв. девет месеца преди това.

Компанията е на ръба на ликвидна криза, защото текущите активи към 30 септември 2018 г. са за 13,5 млн. лв.,, а текущите пасиви са за повече или 14,8 млн. лв.

Акциите на Билборд АД поевтиняват с 28% в последните 12 месеца до 0,318 лв. за акция и 4,77 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
forexar
преди 5 години
Добра компания! Свестни собственици. Време е за повишение на акцията. Дано е скоро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още