Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Биодит" дебютира на БФБ с 43% ръст в цената на акциите

Денят е исторически за борсата, коментира Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на БФБ

"Биодит" дебютира на БФБ с 43% ръст в цената на акциите

На снимката от ляво надясно: Юлиан Софрониев, изп. директор на "Биодит", Ангел Рабаджийски, изп. директор "Карол", Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на БФБ. Източник: БФБ

„Биодит“ АД започна първия си търговски ден на Българска фондова борса (БФБ) с 43% ръст в цената на акциите през първия час на сесията.

Към 10:40 часа сключените сделки са 71, а дневният оборот достига 97 926 лв. Цената за кратко се повиши до 1,44 лв. за брой при прехвърлен обем от 76 663 акции.

Още по темата

„Денят е исторически за борсата, защото приветстваме първата компания на пазар BEAM – „Биодит“. Убедени сме, че много малки и средни фирми ще видят потенциала на този пазар като източник на капитал за развитие на техния бизнес и добрият пример ще се мултиплицира”, коментира Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на БФБ.

Размерът на капитала на "Биодит" е 13 820 583 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на "Биодит" се търгуват на пазар BEAM на БФБ под борсов код BDT.

Първичното публично предлагане на пазара за растеж BEAM, с което беше увеличен капиталът на технологичната компания, се проведе на 21 януари, като акциите бяха презаписани над 2,6 пъти.

Набраният капитал ще се използва от технологичната компания за продажби и маркетинг активности с цел масово навлизане на пазара в страната ни.

Към момента компанията има представени четири продуктови линии с различни биометрични решения. В по-дългосрочен план „Биодит“ планира да излезе и на други европейски пазари.

Пазарът за растеж на малки и средни предприятия BEAM осигурява на компаниите редица облекчения в сравнение с административните изисквания спрямо дружествата, допуснати до търговия на регулирания пазар, организиран от БФБ. За набирането на капитал до 3 млн. евро на пазара BEAM не е необходим одобрен проспект за първично публично предлагане от Комисията за финансов надзор.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ затвори с ръстове и по-висок оборот