Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Буллс" с ново търгово за "Индустриален холдинг" с по-висока цена

Предното търгово предложение беше с цена 1,9 лв. от 12 август, коригирана на 15 септември до 1,99 лв.

"Буллс" с ново търгово за "Индустриален холдинг" с по-висока цена

Един от корабите на дружеството Снимка: ihbshipping.com

„Буллс“ АД с е отправило ново търгово предложение към останалите акционери на„Индустриален холдинг България“ АД, вдигайки цената до 2,04 лв. за акция, показва предложението, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg на 14 октомври 2021 г.

Предното търгово предложение беше с цена 1,9 лв. за акция от 12 август, коригирана на 15 септември 2021 г. до 1,99 лв. На 30 септември 2021 г. обаче Комисията за финансов надзор му наложи окончателна забрана.

И в новото търгово предложение, и в забраненото „Буллс“ търси да придобие 23 690 662 акции от ИХБ, което показва, че през периода не е купувал от книжата на холдинга.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по представения проект на търгово предложение.

„Буллс“ АД притежава пряко, чрез свързани лица и по силата на споразумения, 73 117 755 броя обикновени, безналични акции, с право на глас, представляващи 68,079% от капитала и 75,528% от гласовете в общото събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България“. Обратно изкупените акции от холдинга са 10 592 226, като през септември 2021 г. не са правени покупки.

Основната дейност на „Индустриален холдинг България“ е морски транспорт със собствени кораби, където в последната година цените се повишиха значително. Също така холдингът има корабостроителница във Варна и пристанища във Варна и Бургас. Притежава и производителя на машини „ЗММ Холдинг“.

“Индустриален холдинг България“ АД отчете 18,1 млн. лв. консолидирана печалба за групата за полугодието на 2021 г. Рязката разлика идва от най-високите цени за морски транспорт за последните 10 години след бързото възстановяване на транспорта с началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19.

„Приходите от чартиране на кораби нараснаха вследствие на значителното покачване на фрахтовите нива, особено в сегментите, в които оперират корабите на Групата (Handysize и Supramax), достигайки най-високите си равнища за последните 10 години“, пише в доклада за дейността. Увеличението на приходите в сектор морски транспорт е със 77%. Холдингът оперира няколко собствени кораба чрез съответните дъщерни дружества.

Акциите на "ИХ България" АД поскъпват със 154% в последните 12 месеца до 1,97 лв. за брой и 212 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 1 месец
хубаво, но мнение за оценката на търговото не прочетох. Защо е била забраната, какво ни говорят числата ... тати .. тата ..

Още от Новини и анализи
БФБ приключи сесията с три спадащи индекса