Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Датата за начало на търговията с права на „Доверие ОХ“ е потвърдена за 3 август

Посоченият график в проспекта, публикуван във вторник, е само ориентировъчен за инвеститорите

Датата за начало на търговията с права на „Доверие ОХ“ е потвърдена за 3 август

Снимка: София Интернешънъл Секюритиз

Търговията с права за увеличението на капитала на „Доверие Обединен Холдинг“ започва на 3 август, потвърдиха пред Investor. bg от инвестиционния посредник, обслужващ предлагането, „София Интернешънъл Секюритиз“.

Във вторник Investor.bg публикува информация за начало на увеличението на 30 юли, според графика за предлагането в проспекта за увеличението, разпространен във вторник от дружеството и БФБ – София. Тази дата обаче е само ориентировъчна за инвеститорите, като официалната следва да бъде потвърдена от БФБ и е възможно да се разминава с няколко дни преди или след датата в проспекта. В случая потвърдената дата за начало на процедурата е 3 август.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 18 736 099 лв. на до 21 500 000 лв. чрез издаване на до 2 763 901 нови обикновени акции. Номиналната стойността на акция е 1 лв., а емисионната – 4,2 лв. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко половината от предложените книжа, или 1 381 951 акции.

Срещу всяка съществуваща акция се издава едно право. Всеки 6,778860386 права дават възможност за записване на една нова акция.

Доверие Обединен Холдинг АД
Набраните средства „Доверие обединен холдинг“ ще използва в три направления - инвестиране в капитализация на „Доверие - инвест“ ЕАД – дружество, контролиращо молдовското Moldindconbank S.A, увеличаване на оборотния капитал на емитента с цел дългосрочно подобряване на ликвидната позиция и погасяване на банков дълг.

„София Интернешънъл Секюритиз” ще проведе онлайн събитие за увеличението на 22 юли (четвъртък) от 11.00 ч.

Водещите Светозар Абрашев от страна на упълномощения посредник, Александър Христов - изпълнителен директор, и Георги Ачов – от Дирекция финансови анализи от името на „Доверие - обединен холдинг", ще говорят за увеличението и ще презентират холдинга, като във втората половина на събитието ще отговарят на  въпроси от страна на участниците.

Основни акционери, притежаващи по над 5% от гласовете в общото събрание на „Доврие обединен холдинг", са „Софарма“ АД с 24,81% и „Телекомплект“ АД с 8,92%.

От началото на годината акциите на дружеството поскъпват със 117,26%, а през последния един месец цената расте с 23,7% при пазарна капитализация от 136,774 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха седмицата предимно с ръстове