Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ЕБВР ще придобие миноритарен дял в „Евроинс Иншурънс Груп“

Банката ще инвестира 30 млн. евро в застрахователния бизнес, а „Еврохолд“ - 12 млн. евро, като парите ще се ползват за развитието на „Евроинс Румъния“

ЕБВР ще придобие миноритарен дял в „Евроинс Иншурънс Груп“

Снимка: Еврохолд България

„Еврохолд България“ преговаря с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която иска да придобие миноритарен дял в „Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ) – застрахователният бизнес на дружеството, съобщават от „Еврохолд България“.

Сделката вече е одобрена на всички корпоративни нива и от двете страни, като предстои подписване на окончателно споразумение и действие по изпълнение на постигнатите договорености, посочва се в съобщението.

Планираната инвестиция на ЕБВР в ЕИГ е 30 млн. евро, като тя ще бъде реализирана чрез увеличение на капитала на застрахователната група.

„Еврохолд“ ще участва в процедурата с 12 млн. евро.

ЕИГ ще използва набраните средства предимно за развитие и растеж на „Евроинс Румъния“, което е най-голямото дъщерно дружество на застрахователната група, както и за укрепване на пазарните позиции на холдинга в Югоизточна Европа. 

ЕБВР беше една от институциите, които осигуриха финансиране на „Еврохолд“ за придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записа минимален седмичен спад от 0,03%