Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Монбат“ иска да строи завод за биполярни батерии във Враца

Инвестиционното намерение е подадено от дъщерното „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД

„Монбат“ иска да строи завод за биполярни батерии във Враца

Производствена линия в Монбат АД Снимка: monbatgroup.com

Дружеството „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД е подало инвестиционно намерение за изграждане на нов завод за биполярни батерии в гр. Враца. След този задължителен етап от подготовката на проекта за изграждане ще бъдат проведени редица процедури, включително изготвяне на оценка на въздействието върху околната среда, съобщава „Монбат“ АД чрез БФБ-София.

„Монбат“ АД е собственик на 100% от „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД.

„Технологията за производство на иновативните биполярни батерии е лицензната технология GreenSeal®, закупена от водещата американска компания Advanced Battery Concepts в края на 2018 година“, се казва в съобщението.

„Групата „Монбат“ е световно представен производител на оловно-кисели и литиево-йонни батерии с близо 1000 служители и доказани процеси за управление на качеството и опазване на околната среда, здравето на работници и служители, местната общност и устойчивото развитие. Опитът на групата в рециклирането чрез изградените рециклиращи мощности в България, Сърбия, Румъния и Италия, както и високотехнологичната инженерингова италианска компания за решения в рециклирането, обработката на храни и преработката на отпадни води -  STC (Science, Technology and Consulting) S.R.L., гарантират пълно рециклиране на всички суровини от производството.“, заявяват от дружеството.

„На територията на производствената площадка ще бъдат разположени пречиствателни съоръжения, които са неразделна част от производственото оборудване и технологичната карта на процеса”, обещават от компанията.

Дружествата от икономическата група на „Монбат“ АД отчетоха спад с 15,8% на продажбите на годишна база до 23,88 млн. лв. през февруари 2020 г.

Реализираният консолидиран резултат от продължаваща дейност (без бизнес сегмент лед-осветление) преди облагане с данъци на дружествата от икономическата група на „Монбат“ АД за месец февруари 2020 г. е печалба в размер на 925 хил. лева, което представлява намаление от 54,6% спрямо съпоставимия период.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 40% в последните 12 месеца до 4,1 лв. за акция и 159,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава 1 акция в капитала на „Монбат“ АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Вторият транш на "Телелинк БС" е успешен след сделки за 9 млн. лв.