IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат отчита почти 28% ръст на приходите от продажби през октомври

Обобщените данни за десетте месеца на 2017 г. включват финансовото отражение на придобиването на EAS Batteries Gmbh и MNP Gmbh

10:26 | 28.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали през октомври  2017 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на  34,4 млн. лв., което представлява увеличение от 27,8% в сравнение с октомври 2016 г., съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Обобщените данни за първите десет месеца на 2017 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 266,4 млн. лв., което е увеличение от 29,1 % на годишна база.

Консолидираната печалба преди данъци за октомври намалява с 3,5% до 3 млн. лв. спрямо същия период на 2016 г.  Обобщените данни от януари до края на октомври показват обаче ръст на печалбата преди данъци с 21% на годишна база до 29,8 млн. лв.

През десетия месец на годината печалбата преди лихви, данъци и амортизации възлиза на 4,4 млн. лв., което представлява понижение от 4,8% в сравнение с постигнатото през октомври 2016 г. От януари до края на октомври показателят достига 43,5 млн. лв., като нараства с 15,7% в сравнение със същия период на 2016 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Обобщените данни за десетте месеца на 2017 г. включват финансовото отражение на придобиването на EAS Batteries Gmbh и MNP Gmbh. Покупката на тези две дружествата е третирана в консолидираните отчети на Монбат АД към 30 септември 2017 г. като бизнес комбинация по смисъла на Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО).

Посоченият ефект от бинзес комбаницията е увеличение на „Други приходи“ в размер на 3,9 млн. лв., увеличение на  печалбата преди лихви, данъци и амортизации и печалбата преди облагане с данъци в размер на 3,9 млн. лв.

Реализираните финансови резултати след придобиването на дружествата извън ефекта от първоначалното финансово третиране по смисъла на МСФО 3, които оказват ефект на обобщените данни за десетте месеца на 2017 г., са намаление на печалбата преди лихви, данъци и амортизации и реализираната печалба преди облагане с данъци в размер на 1,2 млн. лв. 

Акциите на Монбат поскъпват с 14% от началото на годината, а през последните 12 месеца ръстът достига близо 26% при пазарна капитализация от 429 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още