IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последния влак за изкупуване на акции от ИХБ Електрик са хванали 16 лица

Те са пласирали 1 015 акции при единична цена от 10,59 лв. за акция

13:20 | 12.02.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;ИХБ Електрик</em></p>

Снимка: ИХБ Електрик

От последната задължителна по закон възможност за изкупуване на акции от ИХБ Електрик АД са се възползвали 16 лица, продавайки 1 015 акции, съобщи ИХБ Електрик АД чрез Бюлетин Investor.bg.

Търговият предложител ЗММ България холдинг АД е задължен да изкупи книжата по силата на чл. 157б от Закона за публично предлагане на ценни книжа, при заявено желание от страна на съответния акционер. Цената на акция е 10,59 лв., каквато беше при последното търгово предложение.

След търгово предложение в края на 2017 г. ЗММ България холдинг АД достигна дял от 97,79% в ИХБ Електрик АД, като 106 акционера продадоха 46 418 акции.

През ноември 2017 г. Комисията за финансов надзор отписа ИХБ Електрик АД като публично дружество и акционерите му вече не могат да търгуват акциите си на борсата.

ИХБ Електрик произвеждаше електрически машини, основно за турбини за ВЕЦ, например за язовир Цанков Камък.
Сега има решение за преустановяване на дългогодишната основна дейност в сферата на електрическите машини, като новата дейност ще е свързана с отдаване на площи под наем, продажба на обособени имоти и терени, разпродажба на специализирания машинен парк.

"ИХБ Електрик" АД е базирано и притежава недвижими имоти на бул. "Рожен" в София, в непосредствена близост до Базар Илиянци. Това предопределя и съдбата му в областта на недвижимите имоти, а не на машиностроенето, като последното би било по-адекватно далеч от София, където цената на недвижимите имоти е висока.

ЗММ България холдинг АД е дъщерно дружество на Индустриален холдинг България АД.

Свързани компании:

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (отписано)(55E)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hommedome
преди 6 години
Вчера е имало ОСА с точка от дневния ред за разпределяне на 1,48 лв. дивидент - дали е приета?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още