Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Придобиването на „Рапидо“ от страна на „Спиди“ е вписано в Търговския регистър

Окончателната цена на сделката обаче все още не е ясна

Придобиването на „Рапидо“ от страна на „Спиди“ е вписано в Търговския регистър

Снимка: "Спиди" АД

 

С решение от 11 октомври Агенцията по вписванията вписа придобиването от страна на „Спиди“ АД на 100% от капитала на „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ЕООД, съобщават от публичната компания чрез сайта на Българска фондова борса.

Още по темата
Окончателната цена на сделката ще зависи от конкретните финансови резултати на „Рапидо“ и ще се изплаща за период от 30 месеца. Оценката се очаква да съответства на 4,5 до 5 пъти годишния нормализиран оперативен резултат (EBITDA) на „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ЕООД.

Мениджърските екипи на „Рапидо“ и „Спиди“ ще продължат да управляват компанията през следващите три години. Тригодишният бизнес план на групата беше потвърден от основните акционери и ще има за цел да увеличи приходите с близо 50% до 2022 г.

Самата сделка между „Спиди“ и „Рапиди“ е била приключена на 5 октомври 2018 г. след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

„Спиди“ АД е една от големите български компании на пазара на куриерски услуги с консолидирани приходи от 158 милиона лева през 2017 г. Компанията е основана през 1998 г. и в нея работят повече от 1600 човека в България и Румъния. „Спиди“ АД разполага с над 1060 транспортни средства и обслужва повече от 1,5 милион клиенти, обработвайки 25 млн. пратки годишно.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нарасна с малко под 1% за седмицата