Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Регистрацията на „Унифарм“ на БФБ вече е прекратена

Това се налага поради вливането на дружеството в "Софарма"

Регистрацията  на „Унифарм“ на БФБ вече е прекратена

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

От понеделник е прекратена регистрацията на емисията акции на „Унифрам“ АД на Основен пазар BSE, Сегмент Standard, съобщават от Българска фондова борса.

Това се налага поради вливането на „Унифарм“ АД в „Софарма“ АД и заличаването на дружеството от Търговския регистър. Процедурата по вливане на „Унифарм“ в „Софарма“ приключи на 13 септември с вписване в Търговския регистър.

Още по темата
В края на юни Комисията за финансов надзор одобри Договора за преобразуване чрез вливане на “Унифарм” АД в “Софарма” АД, както и на докладите на управителните органи и докладите на проверителите.

Въз основа на справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества беше формирано съотношение на замяна от 0,957502, което означава, че една акция на преобразуващото се дружество “Унифарм” АД бяха заменени с 0,957502 акции на приемащото дружество “Софарма” АД от обратно изкупените акции, с които разполага приемащото дружество.

"Унифарм" има производствени мощности в София в кв. "Дървеница" в близост до метростанция "Мусагеница".

Вливането на „Унифарм“ в „Софарма“ е трето подред за фармацевтичната компания след това с "Българска роза – Севтополис" АД - гр. Казанлък и "Медика" АД (с производствени мощности в гр. Сандански).

"Софарма" АД отчете ръст на продажбите с 11% на годишна база през август 2018 г. За пореден път износът расте значително по-бързо от вноса. Компанията генерира ръст от 25% на продажбите за износ и спад от 7% на тези за вътрешния пазар.

С тези резултати производителят успява да ограничи спада през първите осем месеца на 2018 година до 4% на годишна база спрямо същия период на 2017 г. Тогава бе отчетен спад от 5% на продажбите за вътрешен пазар и 3% понижение на продажбите за износ.

В края на миналата седмица акционерите на "Софарма" взеха решение за изплащането на първия в историята ѝ шестмесечен дивидент. Определен е брутен дивидент на една акция от 0,05 лв.
 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse