IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира търговията на още 4 фонда на "Експат" на Frankfurt Stock Exchange

Фондовете следват движението на индекси на акции от Полша, Чехия, Румъния и Гърция

17:01 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Експат Асет Мениджмънт </em></p>

Снимка: Експат Асет Мениджмънт

Борсово търгуваните фондове на "Експат Асет Мениджмънт", следващи движението на индекси на акции от Полша, Чехия, Румъния и Гърция, получиха регистрация за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Търговията на борсата в Германия стартира утре, 16 март 2018 г.

Четирите фонда са част от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от Експат Асет Мениджмънт. Те дават възможност инвеститорите да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за повечето от които към момента няма аналогични продукти.
 
Вече общо 5 борсово търгувани фонда на Експат са регистрирани за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), след като Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF започна да се търгува в Германия през януари 2018 г. В момента тече процедурата по паспортизация в Германия и на останалите 6 фонда (за Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония). Очаква се съвсем скоро те също да получат регистрация от борсата във Франкфурт.

Борсово търгуваните фондове на "Експат Асет Мениджмънт" са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ. Търговията на тези фондове на борсите в големите финансови центрове Лондон и Франкфурт има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона, преодолявайки редица недостатъци като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи трансакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още