IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгов предложител поиска да изкупи акциите на "Институт по целулоза и хартия”

Предложената цена от „Целулоза и хартия - 97” АД е 3,5 пъти по-висока от пазарната

09:56 | 15.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Целулоза и хартия - 97” АД е отправило търгово предложение до останалите акционери на „Институт по целулоза и хартия” АД, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Към 14 декември 2017 г., датата на регистрация на търговото предложение в Комисията за финансов надзор, търговият предложител „Целулоза и хартия - 97” АД притежава пряко 3 490 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 56,99 на сто от капитала на „Институт по целулоза и хартия” АД.

Непряко, по силата на сключено на 7 декември 2017 г. споразумение за обща политика по управление на „Институт по целулоза и хартия” АД с Красимир Андреев Савов, Пламен Ангелов Ангелов и Владимир Димитров Рупчин, дружеството притежава 2 035 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 33,23 на сто от гласовете в Общото събрание на акционерите на „Институт по целулоза и хартия” АД.

Общо „Целулоза и хартия - 97” АД притежава 5 525 броя акции, представляващи 90,22 на сто от гласовете в Общото събрание на акционерите на дружеството.

Обект на търговото предложение са 599 акции с право на глас, представляващи 9,78% от капитала и от гласовете в Общото събрание на „Институт по целулоза и хартия”.

Търговият предложител предлага да закупи акциите на останалите акционери в „Институт по целулоза и хартия” на цена три пъти и половина над пазарната - в размер на 113,71 лева. Текущата пазарна цена на акциите е 33,4 лв.

Срокът за приемане на търговото предложение е 28 дни, считано от утре (16 декември). Инвестиционният посредник по търговото предложение е „Булброкърс“ ЕАД.

Към датата на регистриране на търговото предложение търговият предложител „Целулоза и хартия - 97” АД не възнамерява да извършва преобразуване или прекратяване на "Институт по целулоза и хартия” АД и не възнамерява да прехвърля контрола върху дружеството на трети лица. Не се планират промени в капитала на „Институт по целулоза и хартия” АД и на „Целулоза и хартия - 97” АД в срок от три години след сключването на сделката.

Намеренията на търговия предложител са да не се преустановява основната дейност или финансовата стратегия на дружеството – обект на търгово предложение, както и тези на търговия предложител - „Целулоза и хартия - 97” в срок от три години след сключването на сделката.

Намеренията на предложителя основно ще са насочени към подобряване на финансовото състояние на „Институт по целулоза и хартия”, увеличаване на приходите от продажби на продукция и повишаване на рентабилността.

Очакванията на търговия предложител са в следващите години дружеството да остане финансово стабилно и да реализира положителен финансов резултат.

Предвижда се дружеството да продължава да развива основната си дейност и да следва установената си финансова стратегия.

Търговията с дружеството на БФБ – София не е особено активна. От началото на годината с негови акции са сключени 11 сделки, като цената им се е повишила с 33,6%.

Свързани компании:

Инст. по целулоза и хартия АД(4PB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още