IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат ръст в търсенето на офис площи в Лондон за тримесечието

Наемите в британската столица се очаква да се покачват още повече, докато предлагането се понижава през годината

11:03 | 23.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отчитат ръст в търсенето на офис площи в Лондон за тримесечието

Общото търсене на офис площи в Лондон се повиши с 6% през първото тримесечие на годината, отбелязвайки обрат спрямо тенденциите от 2010 г., сочат предварителни данни на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL).

В сравнение с последното тримесечие на миналата година пазарът в лондонското Сити отчете ръст от 12% до 7,8 млн. кв. фута (725 хил. кв. м), докато търсенето в Уест Енд се покачи с 11% до 4,3 млн. кв. фута.

„Въпреки че повишеното търсене за офис площи в Лондон за пореден път показва колко силно се е възстановил пазарът от финансовата криза, съществува все по-голям дисбаланс между качественото предлагане и повишеното търсене на офиси клас А в Лондон“, коментира Джонатан Еванс, директор за Уест Енд в JLL.

“Със свиването на обема от проекти в развитие натискът в посока нагоре върху наемите само ще се засилва през останалата част от годината. През следващите шест месеца пазарът в Уест Енд определено ще отчете нива на първокласните офиси (...) неизменно да надминат прага от 100 паунда на кв. фут (1076,4 паунда на кв. м).”

Докато първокласните наеми в Ситито остават стабилни на 55 паунда на кв. фут на година, наемите в Уест Енд отчитат ръст от 4,5% до 92,5 паунда на кв. фут за периода.

Секторът на услугите е бил най-активен на пазара в Уест Енд по отношение на усвояването на новите площи с 58% от всички наети през първото тримесечие, докато в Ситито това е бил финансовият и банковият сектор с 33% от общия обем.

По мнението на Дан Бурн от офиса на компанията в Ситито финансовият сектор ще продължи да доминира пазара в региона с експанзията на служителитеq заети в сектора. Това ще накара наемодателите да ограничат стимулите, които предлагат, и да се стремят към повишение на наемите, докато предлагането се понижава, а търсенето продължава да се повишава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още