IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на офисите на HSBC могат да й донесат с 40% по-малко от пика

Сделките за офис площи в Лондон, Ню Йорк и Париж могат да донесат на най-голямата европейска банка около 2,24 млрд. долара

11:41 | 30.04.09 г.
Продажбите на офисите на HSBC могат да й донесат с 40% по-малко от пика

Планираната продажба на офисите на британската банка HSBC в Лондон, Ню Йорк и Париж може да й донесат с около 40% по-малко, отколкото ако беше сключила сделки по време на пика на пазара през 2007 г. 

Продажбите могат да донесат на най-голямата европейска банка около 2,24 млрд. долара, което е с 38% по-малко в сравнение с 2007 г., смятат анализатори на пазара на имоти в трите града, цитирани от Bloomberg.

Централата на HSBC в Лондон може да струва около 1,2 млрд. долара, казва Уилям Нюсъм, директор на британския отдел за изготвяне на оценки на Savills. Офисът в Париж може да се продаде за около 665,7 млн. долара, смята Етиен Пронг от консултантската Atisreal. HSBC „ще има късмет“, ако изкара 400 млн. долара от продажбата в Манхатън, казва Дан Фасуло от Real Capital Analytics.

Цените са паднали с най-малко 15% и с до 45% за трите сгради, смятат от трите компании. Тези понижения, в комбинация с поевтиняващия паунд, означават, че HSBC би изкарала с около 1,35 млрд. долара по-малко в сравнение с пика на пазара.

„Капитал има, но не са много инвеститорите, готови да извадят пари“, коментира Гордън Дюган, изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк W.P. Carey & Co. „Това ще е истински тест на пазара”.

От HSBC съобщиха по-рано този месец, че обмислят продажбата на трите имота, след като са получили запитвания от потенциални купувачи. Компанита планира да наеме обратно офис площите след евентуалните сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още