IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да въведе имотен данък от догодина

Възможно е да се въведат и специални правила за данъчното облагане на луксозните имоти

15:25 | 18.03.13 г.
Русия може да въведе имотен данък от догодина

Русия може да въведе данък върху недвижимите имоти от 1 януари 2014 г. Това съобщи руският зам.-министър на финансите Сергей Шаталов по време на конференция, организирана от една от бизнес организациите в страната.

Данъкът ще се изчислява въз основа на стойността на обектите, уточнява ИТАР-ТАСС.

„Има шанс данъкът върху имотите да бъде въведен от 1 януари 2014 г., въпреки че това изисква сериозна предварителна подготовка“, коментира Шаталов.

Той подчерта, че вероятно новият имотен данък ще бъде въведен пилотно в някои региони на страната, преди да започне да се прилага навсякъде.

„Може би това няма да е в цялата страна, а първо в по-изостаналите региони и общини, за да се даде време общините да решат как да го въведат до 2018 г.“, обясни той.

По думите на зам.-министъра руското финансово министерство предлага максималната ставка на налога да бъде 0,1%, ако едно лице притежава имоти на стойност до 300 млн. рубли, и 0,5%, ако лицето притежава имоти на стойност над 300 млн. рубли.

Възможно е да се въведат и специални правила за данъчното облагане на луксозните имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още