IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският износ отчита неочакван ръст през април

Вносът на петрол се е увеличил, но общите нива на импорта в страната са спаднали

11:03 | 07.05.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Китайският износ неочаквано е нараснал през април, подпомогнат от увеличените доставки за Югоизточна Азия. Анализаторите обаче очакват, че на фона на щетите, които пандемията от коронавирус нанесе на глобалното търсене, увеличението ще бъде временно, информира Bloomberg.

к к Износът от страната е нараснал с 3,5% на годишна база през април, докато вносът е спаднал с 14,2%, съобщиха от митническата администрация в четвъртък. Така търговският излишък на страната възлиза на 45,3 милиарда долара за месеца на фона на очаквания за едва 8,7 млрд. долара.

Икономистите от своя страна прогнозираха, че износът ще се свие с 11%, а вносът - с 10%.

Доставките за страните от Югоизточна Азия са нараснали с 3,9% през първите четири месеца на годината. Износът за ЕС е спаднал с 6,6%, докато този за САЩ е намалял с 15,9%.

 „Априлските доставки може да са засилени от износителите, които компенсират недостига през първото тримесечие поради ограниченията за движението тогава“, заяви Луи Куийс от Oxford Economics Hong Kong Ltd.

"Въпреки че обемът на вноса на петрол всъщност се увеличи, спадът на общия вноса беше обусловен от спадащите цени на суровините", казва Реймънд Йюнг, главен икономист в Australia & New Zealand Banking Group . „Априлският износ също отразява повишеното търсене на предишни експортни поръчки за електронни продукти. Работата в домашни условия заради коронавируса допринася за потреблението на електронни продукти", добави той.

Механични и електрически стоки за почти 2,8 трилиона юана (395 милиарда долара)  са били изнесени от Китай през първите четири месеца, като повече от 800 милиарда юана от тези стоки са били доставени само през април, показват официалните данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Хаха, излъгаха държавите с някакви измислени маски, защитни костюми, дето се късат като хартиени, *** апаратура и държавите поръчаха.В момента е пълно вече с информация с качество са доставените продукти.Сами се осpaха.На белия човек вече му е ясно какво представляват тези, винаги кимащи, но те лъжат веднага след това. Като белите хора + Япония и ЮКорея изтеглят заводите, пак ще правят основно топчета за пинг понг и щамповани камизолки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
крас
преди 3 години
Тези роботи не ги събарят никакви вируси и пандемии.На фона на тази машина наречена КИТАЙ, държави като САЩ и ЕВРОПА изглеждат жалки с гърчовете си и със съсипаните икономики. КАК ЩЕ БЪДЕ ПРЕОДОЛЯН ЖИВОТИНСКИЯ СТРАХ, КОЙТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ УПРАВНИЦИ ВКАРАХА В ГЛАВИТЕ НА НАРОДИТЕ СИ?!!Неподготвени и НЕГОДНИ да ни управляват ТЕ създадоха хаоса и НЕДОВЕРИЕТО, които в чисто психологичен план унищожиха нормалните човешки контакти и отношения. ДА СЕ СТРАХУВАШ ЗАНЧИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В СКОТ, КОЙТО НЕ ВЯРВА НА НИЩО , НАЙ МАЛКО НА ТЕЗИ КОИТО ГО УПРАВЛЯВАТ. СТРАХА не ражда ЛЮБОВ , а НЕДОВЕРИЕ и ОМРАЗА. Налице е срив и на моралните ценности които ни налага ХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА , в основата на която стои учението за ЛЮБОВТА КЪМ БЛИЖНИЯ!!ОСЪЗНАВАХА ЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЧЕ СЪС СТРАХА КОЙТО НАСАЖДАТ РУШАТ ОСНОВИТЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО И УЧЕНИЕТО МУ?!!Ако не са го осъзнавали са глупави и негодни да бъдат управляващи, а ако са го осъзнавали и са го правили целенасочено то тогава са АНТИХРИСТИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още