IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последствията за търговията на финансовите пазари след регулациите на ESMA

2018 г. ще донесе промени за всички CFD трейдъри в рамките на ЕС

09:33 | 26.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Последствията за търговията на финансовите пазари след регулациите на ESMA

Европейският регулатор ESMA (Европейски орган за цени книжа и борси) публикува нови изисквания, които всички брокери на територията на Европейския съюз ще трябва да въведат най-късно до 1 август 2018. Admiral Markets ще направи това на 30 юли. 

„Едно от най-важните неща, които ESMA каза, и които са изключително важни за всички европейски граждани, и за всички регулирани брокери в ЕС е, че ливъриджът за CFD търговия за непрофесионални клиенти ще бъде намален. Освен това стоп аут нивото ще се промени от 30% на 50%”, заяви Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

След промените в търговските условия, изисквани от решението на Европейската комисия за ценни книжа и борси (ESMA), ливъриджът за непрофесионални клиенти ще бъде ограничен между 1:30 и 1:2 както следва:

·     1:30 за четирите основни валутни двойки (EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CHF и USD/CAD) и техните кросове (CADJPY, EURCAD, EURGBP, EURJPY, GBPCAD, GBPJPY, CADCHF, EURCHF, GBPCHF, CHFJPY).

·     1:20 за други валутни двойки, злато, XAUAUD-ECN и CFD-та върху основни индекси ([DAX30], [DJI30], [SP500], [NQ100], [JP225], [ASX200], [STOXX50], [FTSE100], [CAC40]).

·     1:10 за друг индекс и CFD-та върху суровини

·     1:5 за CFD-та върху акции, ETF-и и облигации

·     1:2 за CFD-та върху криптовалути.

Въпреки това има начин, чрез който да запазите текущите си търговски условия. За да направите това, трябва да промените своя статут от непрофесионален на професионален клиент.

За повече информация как да запазите настоящите си търговски условия и за предстоящите регулаторни промени можете да се свържете с нашия екип на 02/ 981 11 11 или да ни пишете на info@forextrade.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още