Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Alibaba набра 11 млрд. долара в най-голямото листване в Хонконг от 2010 г.

Предлагането на акции ще даде нов тласък на финансовия хъб след протестите

Alibaba набра 11 млрд. долара в най-голямото листване в Хонконг от 2010 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding набра около 88 млрд. хонконгски долара (11,2 млрд. щатски долара) от листването си в Хонконг – най-голямото предлагане на акции във финансовия хъб от 2010 г., пише Bloomberg.

Компанията потвърди, че е оценила своите 500 млн. нови акции на 176 хонконгски долара всяка. Цената представлява 2,9% намаление спрямо тази, на която американските ѝ депозитарни разписки приключиха последно търговията в Ню Йорк.

Още по темата

Листването в Хонконг е едно от най-големите в света за тази година.

То се случва в момент, в който икономиката на Хонконг беше засегната от месеци на ескалиращи протести и нарастващо недоволство срещу Китай. Завръщането на Alibaba ще удовлетвори китайските власти, които наблюдаваха недоволно как редица от най-големите частни фирми от страната се листват в чужбина.

Фирмата планира акциите ѝ да започнат да се търгуват на 26 ноември на борсата в Хонконг под знака 9988. Осмицата е специално число в китайската култура, свързвано с късмет и просперитет.

През 2014 г. Alibaba листна акциите си в Ню Йорк в рамките на най-голямото досега първично публично предлагане. След като загуби едни от най-ярките си китайски технологични звезди, Хонконг започна да търси възможности за вторични листвания. Миналата година борсата в града въведе нови правила, свързани с тази структура.

Във вторник акциите на компанията завършиха търговията в Ню Йорк на цена от 185,25 долара, записвайки 0,35% ръст на стойността.

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Как една временна забрана в САЩ може да разруши TikTok?