IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските власти разследват сделката на Microsoft и Activision Blizzard

Има съмнения, че сделката може да ограничава конкуренцията

16:13 | 06.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Ciaglo/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Ciaglo/Bloomberg

Британският антимонополен регулатор обяви, че е започнал разследване на сделката на Microsoft за придобиването на разработчика на играта „Call of Duty” Activision Blizzard за 68,7 млрд. долара, предава Ройтерс.

Службата по конкуренция и пазари (CMA) обяви, че до 1 септември трябва да вземе решения в рамките на фаза 1 дали споразумението между американската технологична компания и студиото за игри Activision би ограничило конкуренцията във Великобритания.

Първата фаза на разследването на CMA или ще даде зелена светлина на сделката, или ще доведе до втора фаза на по-задълбочено разглеждане на казуса.

И Microsoft, и Activision не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса.

Това е най-голямата сделка в историята на гейминг индустрията. Тя беше обявена през януари, когато Microsoft сподели, че придобива Activision Blizzard. По данни на Refinitiv придобиването ще бъде най-голямото такова, извършено изцяло с пари в брой, в историята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още