Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Google разкри технологиите, на които залага за облачния си бизнес

Компанията търси нови бизнес възможности

Google разкри технологиите, на които залага за облачния си бизнес

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Google очаква изкуственият интелект и анализът на данни да засилят възможностите за развитие на бизнеса ѝ с облачни услуги, заяви главният финансов директор на компанията, цитиран от Bloomberg.

„Това, от което наистина се вълнуваме, са инвестициите и възможностите за нашия облачен бизнес“, коментира Рут Порат в интервю на Катарския икономически форум. „Нашият облачен бизнес наистина печели от изключителните анализи на данни, от изкуствения интелект зад това, а ние вкарахме таланти, които да се фокусират върху всяко специфично за индустрията решение“.

Порат посочи, че облачният бизнес на Google приоритизира насочването към финансови услуги и търговия на дребно, за да спечели още бизнес възможности. Коментарът беше направен в отговор на въпрос с какво компанията се различава от конкуренти като Microsoft и Amazon.com.

Още по темата

Запитан дали позицията на правителството по отношение на антимонополното дело срещу компанията майка на Google - Alphabet, се е променила, след като президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, Порат коментира: „Мисля, че като цяло има фокус върху някои от бизнесите, които продължават да се справят наистина добре тук“.

„Нашето виждане е, че искаме да бъдем много ангажирани, за да сме сигурни, че работим в тясно сътрудничество с регулаторите, за да отговорим на въпросите и проблемите, които те могат да имат“, допълва той.

Alphabet продължава „да подобрява това, което правим по въпроси като поверителността, както и по сигурността“, посочва Порат. „Има много области, в които ще продължите да виждате как подобряваме нещата, които правим, защото се опитваме да се уверим, че допринасяме за потребителите, общностите и правителствата“.

Същевременно компанията е на път да започне да захранва всичките си центрове за данни с възобновяема енергия до 2030 г.

По думите на Порат дигиталните тенденции, формирани по време на пандемията, „ще продължат да съществуват“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Естония: Местните ни стартъпи процъфтяват без присъствието на Big Tech