IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IDC обмисля продажба или IPO

Компанията е наела банки, които да ѝ помогнат да осъществи плановете си

15:05 | 01.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
IDC обмисля продажба или IPO

Interactive Data Corp (IDC), един от най-големите доставчици на финансови данни в света, е наела банки, които да ѝ помогнат за потенциална продажба или първично публично предлагане, което може да я оцени на над 5 млрд. долара, включително дълга. Това твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Ройтерс.

Собствениците на IDC, частните фирми Silver Lake Group и Warburg Pincus, са помолили Credit Suisse Group и Goldman Sachs Group да задвижат продажбата, допълват източниците.

По думите им Silver Lake и Warburg Pincus работят и с банки, като Morgan Stanley и Barclays по IPO-то, което ще се състои, ако компанията не успее да получи достатъчно добри оферти.

Източниците са пожелали да запазят анонимността си, тъй като въпросът все още не е обсъждан публично. IDC не е отговорила веднага на запитването за коментар. Представители на банките и на фондовете за дялово участие или отказват да коментират, или не отговорили на запитването за коментар по случая.

IDC, която е конкурент на Bloomberg и Thomson Reuters, предоставя финансови данни на клиентите си, които се абонират, за да получават пазарни данни в реално време.

Сред клиентите на компанията са 48 от 50-те водещи банки в САЩ и всичките 50 американски взаимни фонда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още