IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McAfee става частна компания след сделка за 14 млрд. долара

Група от инвеститори е постигнала споразумение да придобие производителя на софтуер за киберсигурност

17:12 | 08.11.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Група от инвеститори, ръководена от Advent International Corp., Permira Advisers и други, постигна споразумение да направи McAfee Corp. частна компания в сделка, която оценява производителя на софтуер за киберсигурност на повече от 14 млрд. долара, включително дълговете, предаде Bloomberg.

Консорциумът ще плати 26 долара за акция в брой според изявление от понеделник. Crosspoint Capital Partners, Canada Pension Plan Investment Board, GIC Pvt Ltd. и дъщерно дружество на Abu Dhabi Investment Authority също са част от групата на купувачите.

Цената на сделката представлява премия от около 23% спрямо цената на затваряне на акциите на McAfee от 21,21 долара за брой на 4 ноември, ден преди Bloomberg News за първи път да съобщи за потенциалната сделка. Книжата поевтиняха с 3,4% по време на предварителната търговия в понеделник.

McAfee има общ дълг от около 4 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Основана от предприемача по киберсигурност Джон Макафи през 1987 г., компанията е пионер в разработването на антивирусен софтуер за персонални компютри. Макафи напусна през 1994 г. и беше намерен мъртъв в испански затвор през юни тази година, часове след като Националният съд на Испания одобри екстрадицията му в САЩ по множество обвинения в данъчни измами.

McAfee беше придобита от Intel Corp. през 2010 г. През 2016 г. Intel обяви, че е подписала споразумение за прехвърляне на дял от 51% в McAfee на инвестиционната фирма TPG в сделка, която оцени отделената компания на 4,2 млрд. долара, включително дълга. McAfee се завърна на фондовия пазар през октомври миналата година.

McAfee има право да търси алтернативни оферти в срок от 45 дни, се казва още в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още