IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобайл Системс с отличие за най-добър работодател в престижен конкурс

Българската компания е избрана за национален шампион в European Business Awards

10:09 | 10.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Мобайл Системс</em></p>

Снимка: Мобайл Системс

Българската компания за разработка на мобилни приложения Мобайл Системс е избрана за национален шампион на България в категорията „Най-добър работодател“ в конкурса European Business Awards, съобщават от фирмата.

Конкурсът е създаден през 2007 г. и има за цел да насърчава иновациите и предприемачеството в Европа.

Събитието се провежда за девета поредна година, като през тази година в него са се включили над 32 хил. фирми от 32 европейски държави. 687 от тях са избрани за национални шампиони. Най-много победители има в секторите за информационни и комуникационни технологии, производство и бързооборотните стоки, включително храни и напитки.

Мобайл Системс се нарежда сред 16-те български фирми, които са национални шампиони на България, избрани да представляват страна на следващото ниво на конкурса. В рамките му националните шампиони ще трябва да изготвят презентационно видео, което ще бъде база за оценка в следващия кръг.

В журито са били включени държавни и бизнес лидери на високо ниво като изпълнителния директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, президента на Румъния между 1996 и 2000 г. - Емил Константинеску, еврокомисаря с ресор търговия между 2009 и 2010 г. Карел де Гухт, Арнолд Рютел, президент на Естония от 2001 до 2006 г, както и Петър Стоянов, президент на България от 1997 до 2002 г.

Мобайл Системс е компания за мобилен софтуер, която реализира своята продукция изцяло в чужбина. Продуктите на фирмата са в сферата на мобилната продуктивност, като целта им е да помагат на потребителите да вършат работата си навсякъде по всяко време.

Основен продукт на компанията е мобилният офис OfficeSuite, който се ползва от над 200 млн. потребители в 2015 държави по света. Той е фабрично инсталиран на устройствата на компании като Sony, Sharp, Toshiba, Alcatel и други.

“Щастливи сме да представляваме България в European Business Awards. Особено сме горди, че сме избрани да представляваме България в категорията Най-добър работодател. Наясно сме, че продуктите ни са се наложили като лидери в мобилната продуктивност в целия свят, благодарение на високото на ниво на служителите ни. Затова и се стараем да водим фирмена политика, която взема под внимание техните индивидуални нужди и потребности. Нашето мото „Надскочи очакванията” е приложимо и във взаимоотношенията със служителите ни”, коментира изпълнителният директор на Мобайл Системс Станислав Стефанов по повод номинацията в European Business Awards.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още