IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Незаменяем токен на първото съобщение в Twitter отново излиза на пазара

Собственикът му иска да го продаде за 48 млн. долара

16:37 | 07.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Копие на първото в историята съобщение в Twitter – на съоснователя на социалната медия Джак Дорси – е предложено за продажба за близо 48 млн. долара на пазара за незаменяеми токени (NFT) OpenSea. Сумата е 16 пъти по-голяма от това, което собственикът на туита плати за него преди година, пише Bloomberg.

Сина Естави, главен изпълнителен директор на малайзийската блокчейн услуга Bridge Oracle, обяви в Twitter, че ще предложи NFT версията на съобщението от 21 март 2006 г. за 14 696 етера. Той плати 2,9 млн. долара за него през март миналата година.

След първоначалния туит, в който обявява продажбата, Естави публикува втори, в който обещава да дари 50% от постъпленията на благотворителната организация GiveDirectly, която дава средства на хора, живеещи в бедност и която Дорси заяви, че ще подкрепя след първата продажба на токена.

В отговор Дорси написа в Twitter: “Защо не 99%?“. Той насочи отговора си към Естави, GiveDirectly и основателя на Tesla Илон Мъск, който отскоро е член на борда на Twitter.

Цената на акциите на Twitter се повиши с 27% в понеделник, след като стана ясно, че Мъск е придобил 9,2% дял в компанията. Ден по-късно Twitter го назначи в управителния съвет. Дорси се оттегли от позицията си на главен изпълнителен директор на Twitter през ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още