Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Нови е-услуги са достъпни на сайта на НОИ

От днес ще може да се прави интернет справка за още четири услуги, свързани с осигурителна информация

От днес на сайта на НОИ (www.noi.bg) са достъпни нови четири възможности за онлайн проверка на осигурителна информация, съобщават от института.

Осигурените лица ще могат да правят две нови справки през интернет - за  актуално състояние на регистрацията като безработен с право на обезщетение от НОИ и за изплатени парични обезщетения за безработица.

Другата новост е облекченият достъп до обединения осигурителен архив на НОИ. Чрез него вече може да се прави онлайн справка за прекратени осигурители без правоприемник с предадени в НОИ разплащателни ведомости. Услугата предлага търсене на осигурител по зададено наименование или по изписана само част от него. Като резултат излиза списък с всички намерени осигурители по зададените критерии, промените в наименованията през периода на дейността им и периодите, за които има предадени в НОИ разплащателни ведомости. Досега услугата представляваше общ списък на осигурителите без правоприемник, който се обновяваше периодично.

Работодателите и самоосигуряващите се вече могат по зададен диапазон за търсене да получават по интернет информация за подадените от тях декларации за социално осигуряване. Справките им включват достъп до основната информация, съдържаща се в подаваните декларации за социално осигуряване, по която се определят правата и изчисляването на обезщетенията на осигурените от тях лица. Включена е и информация за дохода, от който са изчислени паричните обезщетения от НОИ.

Допълнително е улеснен и достъпът на работодателите и самоосигуряващите се до справките за съответствие между декларираните и внесените от тях осигурителни вноски във фондовете на държавното обществено осигуряване. Досега той беше възможен само за притежатели на валиден цифров сертификат за електронен подпис, регистриран на сайта с потребителско име и парола.

Още по темата
Достъпът до новите е-услуги се осъществява чрез използването на ЕГН и Персонален идентификационен код (ПИК) за осигурените лица и ЕИК (БУЛСТАТ) и Идентифационен код на осигурител (ИКО) за работодателите. Услугите са достъпни в рубриките “Е-услуги” и “Справки” на сайта на НОИ.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 8 години
Няма профилна снимка
Некадърна история... Ей сега се логнах с е-подпис:
- Липсват данни от 2008 г насам.
- Грешни са им сумите -напр. всеки месец има съответствие между декларирани и внесени осигуровки, но накрая има 20 лв надвнесени (?!?!)

С една дума, пенсионна система в страната на некадърниците и ***.
(И после иди, че внасяй осигуровки...)

Още от Новини
OneWeb подаде молба за защита от кредитори