IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify пуска видео функция към подкастите си

Компанията ще позволява на някои автори на съдържание да добавят не само аудио

09:51 | 22.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Музикалната стрийминг компания Spotify Technology обяви, че пуска нова функция към своите подкасти. Тя ще позволи на определени автори на съдържание да предлагат както аудио, така и видео в нейното добре познато приложение, предава Ройтерс.

Функцията ще даде възможност на потребителите, както на платената, така и на безплатната услуга, да гледат видеа от определени автори, като „Book of Basketball 2.0” и „The Morning Toast”, разкри компанията.

Spotify има над 1 млн. подкаст заглавия и добавя все повече към каталога си, като сключва ексклузивни партньорства, включително такива с Джо Роугън и Ким Кардашиян Уест.

Усилията на компанията в посока подкастите са опит да се превърне в Netflix за аудио съдържание. Освен това ѝ помогнаха да подкрепи ръста на абонатите си в момент, в който много хора бяха принудени да прекарват повече време у дома заради бързото разпространение на новия коронавирус по света.

През последната година Spotify работи усилено по това да направи подкастите значима част от своя каталог със съдържание. От края на 2019 г. тя дори предлага персонализирани плейлисти с подкасти за всеки отделен потребител в зависимост от вкуса и предпочитанията му.

Това, което показва стратегията на Spotify, е, че европейската компания е осъзнала, че бъдещето ѝ не може да бъде свързано с музикалната индустрия, защото плаща прекалено голям дял от приходите си на звукозаписние компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още